11 yaşındaki çocuk, hayat kurtardı

Çorlu Sarılar Mevkiinde 24 kişinin hayatını kaybettiği, 341 kişinin de yaralandığı tren kazası sırasında anne ve babası ile birlikte trende bulunan 11 yaşındaki Emir Doğrul, yaralanmasına rağmen de

GÜNDEM 11.07.2018 19:24:00 0
11 yaşındaki çocuk, hayat kurtardı

Çorlu'da yaşayan Bahattin Doğrul, eşi Sevim ve oğlu Emir ile birlikte Kırklareli'nin Babaeski ilçesi Alpullu beldesindeki akrabalarını ziyarete gitti. Ziyaretin ardından aile fertleri, Çorlu'ya dönmek üzere Alpullu'dan yolcu trenine bindi. Sarılar mevkiinde meydana gelen tren faciasında Doğrul ailesinin bulunduğu vagon da devrildi. Kazada hafif yaralanan Çorlu Atakent Ortaokulu öğrencisi Emir Doğrul (11), önce imdat çekiciyle vagonun camını kırdı, ardından da cep telefonu ile 112 Acil Servis ve 115 Polis İmdat hatlarını arayarak yardım istedi. Kırdığı camdan yaralı babası başta olmak üzere diğer yaralıların çıkmasını sağlayan Emir Doğrul, kaza anını ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Vagon devrilince babasının vagonun altında kaldığını söyleyen Doğrul, “O anda ben koltukların üzerindeydim. O anda gözüme acil imdat çekici göründü. Onun camını kırdım ve aldım, camı kırdım. Herkes dışarı çıktı. Bazılarından yardım istedim, babamı kurtardım ve 112, 155 ile dayımı arayıp, yardım istedim” dedi.

 

 

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

 

 

Kazada yaralanan Baba Bahattin Doğrul’un ise Çorlu'daki özel hastanede tedavisi devam ediyor. baba Bahattin Doğrul, oğlu Emir'in, vagonun camını kırmasıyla kurtulduğunu belirtti.

 

 

Haber / Özge MERİÇ