Koruma ve tedaviye alınan köpekler sağlığına kavuştu

Edirne'de İpsala Belediye'sine ait sokak hayvanları barınma evinde olumsuz şartlarda kalan köpekler gelen tepkiler üzerine 'Can Evi' barınağına nakledilmişti. Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne ait, 'Can E

GÜNDEM 11.07.2018 14:47:00 0
Koruma ve tedaviye alınan köpekler sağlığına kavuştu

İpsala Belediyesi'ne ait sokak hayvanları barınma evinde sağlıksız koşullarda bakılan köpeklerin görüntülerine, hayvanseverler tepki gösterdi. Tepkiler üzerine köpekler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne Şube Müdürlüğü ekiplerince, Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne ait, 'Can Evi' diye adlandırılan barınağa nakledildi. Tutanak karşılığı barınağa teslim edilen köpeklerin tedavilerine başlandı.

 

 


21 KÖPEK GETİRİLDİ

 

 


İpsala'da gerekli şartları taşımadığı için kapatılmasına rağmen sağlıksız ortamda bakılmaya devam edilen 21 köpeğin 'Can Evi'ne getirildiğini belirten Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, "Hepsi uyuzlu, çok zor durumda olan köpeklerdi. Biz bunların tedavilerini yaptırdık. Uyuzlarımızın tüyleri çıkmaya başladı. Bazı köpeklerimizi ise Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği'ne gönderdik. Orada tedavi altına alındılar. Şu anda durumları çok iyi. Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce de köpekler kısırlaştırıldı. Halen iyileşmemiş, uyuzları ağır olan köpeklerimiz var. Onların tedavileri sürüyor. Onlar için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

 

 


"TÜM HAYVANLAR BİZİM İÇİN CAN"

 

 


Çevre ilçelerden gelen köpekleri de 'Can Evi'ne aldıklarını belirten Cebeci, "Buraya atılan ya da getirilen canlarımıza da 'hayır' diyemiyoruz. Türkiye'deki tüm hayvanlar bizim için can. Ama Keşan'da bu kadar işimiz varken, diğer ilçelerin de kendi köpeklerine sahip çıkmaları gerekiyor. Bu hem vatandaşlarımızın hem de devletimizin görevi. Destek bekliyoruz. Canlar, hepimizin canları" dedi. İpsala Belediyesi tarafından yeni barınak inşa edilmesi için yer satın alınarak, proje hazırlandığı ve inşasına başlanacağı belirtildi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ