Kırklareli'den İnce'ye açık destek

Kırklareli'nin Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, partide kurultay istedi. Kesimoğlu ve Çobancık Muharrem İnce'yi destekleyecekler

SİYASET 9.07.2018 14:17:00 0
Kırklareli

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin adayı Muharrem İnce’ye yüzde 58 oy oranıyla destek veren Kırklareli’nde CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile CHP İl Başkanı Taygun Okan Çobancık, yaptıkları yazılı açıklamalarla, partide kurultay istedi.

 

 

"TABANIMIZ İNCE'NİN BAŞARISI İÇİN KENETLENDİ"

 

 

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, doğru hamlelerle seçim sürecine yön verdiğini ve umutlarını yeşerttiğini ifade ederek “Görüyorum ki sokaklarımız, tabanımız ve örgütümüz çok açık bir biçimde Sayın İnce’nin başarısı için kenetlenmiştir ve gelecek için çalışmak istemektedir. Bundan sonra Sayın Muharrem İnce’nin Genel Başkan olarak daha iyi hamleler yapabilmesinin önünü açmak adına Türkiye’de Muharrem İnce’ye yüzde 58 ile en çok desteği veren il Kırklareli’nin Belediye Başkanı olarak ben dahil, Kırklarelili 5 kurultay delegemiz ve 1 YDK üyemizin kurultay için imzaları hazırdır” dedi.

 

 

“YENİLENMEK VE ÇALIŞMAK”

 

 

CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık da yazılı bir açıklama yaptı. Muharrem İnce’ye destek verdiklerini belirten Çobancık “CHP Kırklareli delegasyonu olarak bizler, büyük isimler değil, büyük davaya inanmış isimleriz. Tabanımızın duygularının, umutlarının ve özlemlerinin şarkı söylemek olduğunu duymazdan gelebilmemiz, değişim taleplerine her ne sebep ve kaygı ile olursa olsun kayıtsız kalabilmemiz mümkün değildir. Hele koltuk kaygımız kesinlikle yoktur. Ülkemizin mevcut yönetim şekli ile Atatürk Devrimlerine inanmış hiçbir CHP’linin kayıtsız kalamayacağı aşikârdır. Siyaset bir iddia ve bir hedef için yapılır. Hedefimiz CHPjhp iktidarında tam bağımsız Türkiye ve parlamenter sisteme geri dönüştür. Bunun yolu da yenilenmek ve çalışmak, çalışmak, çalışmaktır” dedi.  Yerel seçimler önünde bir an evvel gerekli adımların atılması, CHP’nin değişim ve yenilenme çalışmalarının yapılması gerektiğini kaydeden Çobancık “Bizler de bu değişim ve yenilenmenin CHP’ye zarar vermeden centilmence geçeceği ümidindeyiz ve buna katkı yapmak istiyoruz. Demokratik bir mücadele sonunda, bu değişimin Sayın Muharrem İnce ile gerçekleşeceğine inancımız tamdır” dedi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ