Tren raydan çıktı; ölü ve yaralılar var

Çorlu Muratlı arasında 162. Kilometrede 12 703 nolu yolcu treni raydan çıkarak devrildi. Tren içerisinde bulunan çok sayıda yolcu hayatını kaybederken, çok sayıda da yaralı var. Yaralılara müdahale için

GÜNDEM 8.07.2018 17:52:00 0
Tren raydan çıktı; ölü ve yaralılar var

Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Uzunköprü-İstanbul seferini yapan 12703 nolu yolcu trenini henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıkarak devrildi. 

 

6 VAGON RAYDAN ÇIKTI

 

Uzunköprü'den İstanbul'a gitmek üzere saat 15:40'ta hareket eden ve içerisinde 360 yolcu bulunan trenin 6 vagonu da raydan çıkınca tren içerisinde bulunan çok sayıda yolcu hayatını kaybederken, çok sayıda da yaralı var. Yaralılara müdahale için Çerkezköy, Çorlu ve Tekirdağ’dan bütün ambulanslar olay yerine sevk edildi. Çevre belediyelerin iş makineleri de enkaz kaldırma çalışmaları için olay yerine yönlendiriliyor.  Pamukova'daki tren kazasının ardından ilk kez bu denli büyük bir tren kazası olduğu belirtiliyor. 

 

HAVA AMBULANSLARI OLAY YERİNDE

 

Sağlık Bakanlığı'nın 3 hava ambulansı da yaralılar için olay yerine sevk edilirken, hava ambulanslarının yanı sıra 2 tane de askeri helikopter olay yerine intikal etti. Kazada Çerkezköy'den de yaralıların olduğu öğrenildi. Ölü sayısı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Kaza yerine İstanbul'dan da kurtarma aracı ve 24 personel sevk edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kaza sonrası başsağlığı mesajı yayınladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan da olay yerine gelmek üzere yola çıktı

 

ACİL KANA İHTİYAÇ VAR

 

Meydana gelen tren lazasında çok sayıda yaralı için acil kan ihtiyacının olduğu da duyuruldu. Çorlu Belediyesi'nde yapılan duyuruda, tren kazasında yaralanan vatandaşlar için her gruptan acil kana ihtiyaç olduğu belirtilerek vatandaşların başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu'daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları istendi. 

 

Ayrıntılar gelecek...