'Asfalt şantiyesi' Karaağaç'ı ayağa kaldırdı

AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi Yunuskent Mevkii'nde lise ve ilköğretim okulunun yanında Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan ihalenin ardından asfalt şantiyesi çalışması başlatılmasına tepki

GÜNDEM 6.07.2018 19:21:00 0

AK Parti Kapaklı İlçe Yönetimi ve Karaağaç Mahallesi sakinleri, okullara çok yakın mesafede asfalt şantiyesi yapılmasına izin veren Kapaklı Belediyesi’ne tepki gösterdi. Yunuskent Mevkii’nde toplanan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Karaağaç Belediye Eski Başkanları Dr. Özkan Yücel ve İsmet Şimşek, AK Partili meclis üyeleri ve mahalle sakinleri asfalt şantiyesi çalışması başlatılmasına tepki gösterdi.

 

 

KARŞI DEĞİLİZ AMA YERİ YANLIŞ

 

 

AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin asfalt şantiyesi yerinin yanlış olduğunu ifade ederek Kapaklı’nın yollarının acil olarak asfaltlanması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Kısacası asfalt şantiyesine karşı değiliz. Ancak buranın yerinin yanlış olduğunu söylüyoruz. Kısacası asfalt şantiyesinin yerine karşıyız” dedi. Asfalt şantiyesinin yapıldığı alanının, planlarda park deklarasyon alanı olduğunu kaydeden Bezgin “Yine hemen 50 metre ileride okul inşaatı var. Yerleşim alanına yakın olmasından dolayı şantiyenin yerine karşıyız. Asfalt şantiyesinin oluşturacağı yoğun kamyon trafiği, çevreye vereceği zarar, koku gibi olumsuzluklar burada öğrenim görecek öğrencilerimizin can güvenliği ve çevre güvenliği açısından tehdit oluşturacak, burada yaşayan vatandaşlarımızı hem sağlık açısından hem de oluşturduğu trafik açısından tehdit edecek” dedi.

 

 

“KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”

 

 

Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın bu kararından dönerek asfalt şantiyesinin şehir dışı ve okul dışındaki alanlara taşımasını istediklerini ifade etti. AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Metin Kanat da, belediye meclisinden asfalt şantiyesi ile ilgili bir karar çıkmadığını belirterek “Bu sadece Karaağaç’ı ilgilendiren bir konu değildir. Burada böyle bir şantiyenin kurulmasına biz karşıyız. Bunun kurulması için verdikleri tarih 29 Mart 2018’tir. Bu tarihte ihale yapmışlar. Bu ihale ile alakalı kimseyi bilgilendirmediler. Bizim bilgimiz yok. Bu tesisin kesinlikle bir ÇED Raporu yok. ÇED raporu olamayan çevreyi kirleten bir yer. Daha düzen kadar hiç kimsenin haberi olmadı.  Burada bir firma dahi bir inşaat yaptığında oraya bir tabela koyuyor. Bunun buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

 

 

 “İTİRAZIMIZ OLACAK”

 

 

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı avukat Ercan Üçel de, yürütmeyi durdurma talebiyle Tekirdağ İdare Mahkemesi'nde dava açtıklarını ifade etti.  Seçim kaygısı taşıyan belediye başkanının kendini garantiye almak adına halk sağlığını hiçe sayarak buraya asfalt üretim santrali kurmak istediğini öne süren Üçel “Biz asla yol yapımına, insanların hizmetine sunulacak yol yapımına karşı değiliz. Burada kendi siyasi geleceğini garanti altına almak için buraya kurulan ve daha sonra kimyasallarla karıştırılarak kurulan santralin iptalini istedik. Bunun için birincisi burada ÇED Raporunun olması gerekiyordu. Böyle bir rapor yok. Yine Çevre Şehircilik Bakanlığı Katı Atık Yönetmeliğine göre her türlü katı atık bertaraf işleme tesisleri çevre ve ekolojik yaşama zarar vermeyecek şekilde en az 1 kilometre uzaklıkta olması gerekir. Yine burada uymayarak toplu konutların arasında ve eğitim öğretim alanına kurdurduğu için bu işlemin iptali için davamızı açtık” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU