19 araç Tekirdağ Entegre Tesisleri'nde teslim edildi

Trakya Birlik tarafından, fabrikalar ve bölge müdürlüklerinin lojistik ağının genişletilmesi için alınan araçlar, Trakya Birlik Bölge ve Şube Müdürlükleri'ne verildi. Kooperatifler ve ortaklarına sunul

GÜNDEM 5.07.2018 15:33:00 0
19 araç Tekirdağ Entegre Tesisleri

Trakya Birlik tarafından, Trakya Birlik'e bağlı Edirne, Havsa, Keşan, Lalapaşa, Tekirdağ, İpsala, Malkara, Saray, Bursa, Karacabey, Balıkesir, Biga, Susurluk, Silivri, Kütahya, Ezine, Emirdağ, Kaynarca ve Polatlı kooperatiflerine 19 hafif ticari araç tahsis edildi. Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesisleri'nde düzenlenen törende 19 hafif ticari araç teslim edilirken birliğin entegre tesisleri, Karacabey Yağ Fabrikası ve bölge müdürlüklerine alınan toplam 11 TIR,  9 kamyon, 12 hafif ticari araç da teslim edildi.

 

 

DAHA FAZLA ÜRETİM YAPABİLMESİ İÇİN

 

 


Törende konuşma yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen,"Bugün burada birliğimizin hesaplamaları dahilinde 19 kooperatifimizin daha fazla üretim yapabilmeleri açısından ihtiyaç olan hafif ticari araçların teslimi için beraber olmuş durumdayız. Araçları kooperatiflerimiz ihtiyacına göre üretimlerini arttırmak için kullanacaklardır. Trakya Birliğin yatırımları sürekli devam ediyor. Biz göre geldiğimiz günden beri bunları reklama dönüştürmedik. Bugün yapılan yatırım, sadece şurada gördüğünüz rakam yaklaşık 2 milyon TL. yani eski rakamla 2 trilyon civarında.  Bu araçların alınmasının birinci sebebi kooperatiflerimizin ortaklarımıza çok daha iyi ve seri bir şekilde hizmeti götürebilmeleri içindir. Ama bunun yanında da kooperatiflerimizin karlılıklarını arttırmaları bir diğer sebebidir. Hedef kârlılığımızı mutlaka arttırmak zorundayız. Biliyorsunuz yeni kanun düzenlemesi 11 Nisan 2013'te gerçekleşti. O günden bu tarafa da kooperatiflerimiz nasıl karlı duruma gelir bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ve çok şükür belli bir noktaya geldik" dedi.

 

 

 

"KARLILIĞI ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ"

 

 

 
Sözlerine devam eden Sezen, "Birlik yönetimi de, kooperatif yönetimleri de öncelikle karlılığı arttırmak durumundalar. Çünkü kanunda bize çok net bir ifade kullanıldı. Basiretli bir tacir gibi kurumunuzu yönetmek durumundasınız. Doğru işler yaparak hem kooperatiflerimizi, hem birliğimizi ama öncelikle de üreticilerimizi sıkıntıya sokmadan, zarara sokmadan onlarında kârlılığını göz ardı etmeden karlılığı arttırmak. Çünkü hepimiz öncelikle ortağız. Yani yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi olabiliriz ama hepimiz ortağız.  Ayçiçeği üreticisinin üretimine devam edebilmesi için karlı halde bu işten çıkması gerekmektedir" diye konuştu.

 

 

 

BİN 500 PERSONEL ÇALIŞIYOR

 

 

Kooperatife sahip çıkıldığı sürecek karlılığın hep artacağını dile getiren Sezen," Türkiye'de bizim gibi 17 tane Tarım Satış Kooperatifleri Birliği vardı. Arkadaşlar 2005 yılından sonra bizim gibi ayakta kalan birkaç tane Tarım Satış Kooperatifleri Birliği var.  Bunların içinde çok şükür nazar değmesin inşallah Trakya Birlik bir numara.  Şunu söylemek istiyorum. Eğer birliklerimiz kooperatiflerimiz ayakta kalırsa karlı bir şekilde yoluna devam ederse ortağına da her sene kar payı dağıtma şansını yakalamış olacaklar. Biz ilk defa geçen sene ön alım fiyatımızı avans olarak açıklamadık. Kesin alım fiyatı diye açıkladık. İnşallah bu sene ortaklarımıza kar payı dağıtabileceğiz ve bu Trakya Birlik tarihinde bir ilk olacak. İnşallah Trakya Birliğimiz güçlenerek yoluna devam edecek. Bu birlik beraberliği kaybetmediğimiz sürece Trakya Birlik'e hiç kimse zarar veremeyecektir. Sizlerden isteğim şu. Trakya Birlik'e sahip çıkarsanız, kendinize, çiftçimize sahip çıkmış olacaksınız ve bu yapılan yatırımlar hepsi ülkemize katma değer yaratmaya devam edecek. Bizim çiftçimiz, üreticimiz, ayçiçek üreticimiz de kazanmaya devam edecekler.   Trakya Birlik'in bünyesinde bin 500 civarında personel çalışıyor.  Bu personelin bugüne kadar ben görevde olduğum süre boyunca dahi maaşlarının ödenmesi bir gün bile gecikmedi.  Allah ta bundan sonra geciktirmesin inşallah.  Kurum iyi yönetilirse başarı da arkasından gelir. Ben hepinize bu vesile ile teşekkür ediyorum" dedi. 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU