Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Çerkezköy'de

Çanakkale Belediyesi'nin Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Çerkezköy'e geldi. Cumartesi günü Vatan Sana Minnettar Anıtı yanındaki Hanımeli Sokağında ziyarete açılan müze, Cuma akşamına kada

GÜNDEM 1.07.2018 18:49:00 0
Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Çerkezköy

Çanakkale Belediyesi tarafından oluşturulan, 'Çanakkale 1915 Geçici Müzesi Gezici TIR'ı' Çerkezköy’e geldi. Cumartesi günü Çerkezköy’e gelen 'Çanakkale 1915 Geçici Müzesi Gezici TIR'ı' Cuma akşamına kadar Çerkezköy Hanımeli Sokağı’nda ziyarete açık kalacak.

 

YERİNİ AYDINLIK GÜNLERE BIRAKACAK

 

Tüm Çerkezköy ve bölge halkını Çanakkale Savaşı'na ait izlerin yer aldığı Çanakkale 1915 Gezici Müzesi’ni ziyaret etmeye davet eden Çanakkale 1915 Gezici Tır Müze Sorumlusu Erdinç Başalan, “Çanakkale Belediyesi Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'nin amacı 'Çanakkale'ye gidemeyen her yaştaki vatandaşın ayağına Çanakkale'yi getirerek onlara Çanakkale'yi anlatmak. Çanakkale Savaş Malzemesi ve görsellerin Trakya ve Anadolu'ya taşınmasının esas amacı günümüzde yıpranan ve eski gücünü yitiren tarih şuuruna sahip çıkmaktır. 1915’te çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için kenetlenmeleri, günümüzde yaşanan yapay ayrışmaların anlamsızlığını ortaya koyacaktır. Vatan savunması için 1915'te omuz omuza savaşan, bugün Çanakkale'de koyun koyuna yatan kahramanların torunları arasında yaratılmak istenen kaos ortamı, 'Çanakkale ruhunun' anlatılmasıyla yerini aydınlık günlere bırakacaktır” dedi. Çanakkale 1915 Gezici Müzesinde yaklaşık 7 bin merminin yanı sıra o dönemde askerlerin giydikleri elbiseler ve çarıklar, o dönemde kullanılan silahlar, süngüler ve malzemeler yer alıyor.

 

Haber / Ayşenur AYDIN