'Ayşe için adalet istiyoruz'

Muratlı'da geçen yıl 5 Aralık tarihinde platonik aşığı tarafından sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Öztürk'ün katil zanlısı Alpaslan İ ve

GÜNDEM 29.06.2018 19:26:00 0

Muratlı'da platonik aşığı tarafından sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ayşe Öztürk'ün katilinin indirimsiz ceza alması için bir grup kadın adliye önünde toplandı.

 

"ADALET İSTEMEK İÇİN TOPLANDIK"

 

Katil zanlısı Alpaslan İ. ile 52 yaşındaki babası Hamza İ. öğle saatlerinde Tekirdağ Adliyesi’ne getirildi. Adliye önünde toplanan bir grup kadın, katil zanlısı ile babasına indirimsiz ceza verilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mine Engin Tekay, 19 yaşında katledilen Ayşe Öztürk için "adalet" istemek üzere toplandıklarını söyledi.

 

“EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ”

 

Tekay, "Ayşe için adalet istiyoruz" diyerek katillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, iyi hal indirimi uygulanmamasını talep ettiklerini kaydetti. Bu tür cinayetlere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden Tekay, “Kadın katillerinin cesaretlendirildiği değil, en ağır şekilde cezalandırıldığı bir hukuk  düzeni istiyoruz. Kadın düşmanı politikaların, kadın bedeni üzerinden yürütülen söylemlerin, bireysel silahlanmanın sonlandırılmasını istiyoruz. Kadın cinayetleriyle, cinsel şiddetle, çocuk istismarıyla, kadın ve çocuğa yönelik her türlü hak ihlaliyle savaşacak bir kadın bakanlığı kurulması talebimizi yineliyoruz” dedi. Grup, "Ayşe için adalet", "Kadın cinayetine indirimsiz cezalar" ve "Ayşe için adalet" sloganları atarak dağıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU