Hasat Bayramı 3. Kez Düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncü Hasat Bayramı düzenlendi. Çiftçilere destek olmak amacıyla düzenlenen Hasat Bayramı Ergene ilçesinin Yulaflı Mahallesi'nde yapıldı. Tarıms

GÜNDEM 27.06.2018 13:34:00 0
 Hasat Bayramı 3. Kez Düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere destek olmak amacıyla 3'üncü Hasat Bayramı düzenledi.

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

 

Çorlu Ticaret Borsası ile Tekirdağ İli Ziraat Odaları Başkanlıklarının da destek verdiği 3. Hasat Bayramına, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü Ergin Çubukçu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

"3 YILDIR DÜZENLİYORUZ"

 

 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz yaptı. Çiftçilerin emeğinin kutsal olduğunu belirten Topuz, " 3. Hasat Bayramına hepiniz hoş geldiniz. 2014-2015'ten sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı doğrultusunda buğdayda bir hasat bayramı yapılsın istenildi. Biz de 3 yıldır önce Süleymanpaşa İnecik Mahallesi,  arkasından Muratlı ilçemize bağlı Yeşilsırt ve şimdi de Ergene ilçemizde yine önemli bir üretim merkezi olan Yulaflı Mahallesi'nde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. " dedi.  

 

 

"HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

 

 

Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde Ergene'de çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Eğitimden sağlığa kadar, birçok farklı alanda vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte iş birliği içerisinde vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Hasat bayramımızın halkımıza çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

"TÜRKİYENİN ÖNDE GELEN İLLERİ ARASINDA YER ALIYOR"

 

 

Tarım ve hayvancılık alanında ciddi yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin en önde gelen illeri arasında yer alıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 5 ana vizyonu arasında tarım ve hayvancılık yer alıyor. Tarım ve hayvancılık, bu bölgenin en temel geçim kaynağıdır. Arazilerimizin yüzde 65'i tarım arazisidir. Türkiye'de üretilen buğdayın 20'de 1'i, ayçiçeğinin yüzde 30'u, kanolanın yüzde 65'i, arpayın, yüzde 3'ü, pirincin yüzde 8'i, üzümün yüzde 2'si bu bölgede üretiliyor.  Hasat Bayramı yapmak Tekirdağlı çiftçilerimizin en doğal hakkıdır. şeklinde konuştu.

 

 

"ANKARA'DA SİZİN SESİNİZ OLACAĞI"

 

 

Tekirdağlı çiftçilerin Ankara'daki sesi olacağına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün," Ben de bir çiftçiyim. Kendi alanımla alakalı sizlerin huzurunda olmak beni mutlu etti. Sektörün içinden gelen bir kardeşiniz olarak, Ankara'da sizin sesiniz olmaya çalışacağım" dedi.

 

 

COŞKUYLA KUTLANDI

 

 

Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen hediye çekilişinde talihli olan vatandaşlara çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra katılımcılar tarafından 3. Hasat Bayramı kapsamında kurulan ve çiftçilerin ürünlerinin sergilendiği stantlar gezildi. Hasat Bayramı kapsamında Başkan Kadir Albayrak biçerdövere binerek buğday hasadı yaptı. Şarkıcı Sezen ve Birol Gürkan Orkestrası konserleri Hasat Bayramına renk katarak coşkuyu artırdı. Sanatçılar ve vatandaşlar şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ