"Beklentimizin çok altında bir oran oldu"

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin 24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Yoğun bir seçim dönemini geride bıraktıklarını dile getiren Çetin, "Ülkemizi

EKONOMİ 26.06.2018 15:56:00 0
"Beklentimizin çok altında bir oran oldu"

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı

ve 27’nci Dönem Milletvekili seçim sonuçlarını değerlendirdi.

 

 

"HEDEFİMİZ YÜZDE 15 ÜZERİNDEYDİ"

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, "Yoğun bir seçim dönemini geride bıraktık. Ülkemizin geleceği adına İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak hep birlikte canla başla çalıştık. Bizim, İYİ Parti olarak yüzde 5-6'ları alamayacağımız gibi yoğun bir algı yaratılmasına ve propaganda çalışmalarına ulusal basında yer verilmemesine rağmen bu kadar kısa süre içerisinde yaptığımız çalışmalarda milletvekilliğinde yüzde 10 ve cumhurbaşkanlığında yüzde 7.5 gibi bir oy oranı aldık. Tabii ki bizim hedeflerimiz yüzde 15 üzeri bir oy almamızdı. Aslında siyaset arenasına yeni katılmış bir parti olarak küçümsenecek bir oy olmadığı kanaatindeyim. Bu oranlarla Mecliste 43 milletvekili ve Tekirdağ olarak da 1 vekil ile temsil edileceğiz" dedi.

 

 

“HEDEFLEDİĞİMİZ ORANLARA ULAŞACAĞIZ”

 

 

Çetin, "İYİ Parti Kapaklı Teşkilatı olarak, Türkiye ortalamasının altında oy almış olmanın, bizim beklentilerimizin çok altında bir oran olduğunu üzülerek belirtmek istiyorum. Şu an resmi olmayan oy oranlarına göre oy oranımız milletvekilliği yüzde 9 ve cumhurbaşkanlığı olarak da yüzde 5,5 civarıdır” diyerek bundan sonraki çalışmalar için iyi bir değerlendirme yaparak, yerel seçimler için, bıkmadan yılmadan çok daha hazırlıklı ve iyi çalışarak hedefledikleri oranlara ulaşacaklarına inandığını söyledi.

 

 

"KAYBEDENLER GİBİ KAZANANLAR DA OLACAKTIR"

 

 

Çetin “Demokrasinin kuralı; kaybedenler gibi kazananlar da olacaktır. Kazananları tebrik ediyorum. 24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan dilerim” dedi. Yusuf Çetin, 24 Haziran Seçimlerinde özveri ile çalışan İYİ Parti Kapaklı Teşkilat üyelerine ve kendileri ile birlikte hareket eden partili partisiz tüm vatandaşlara teşekkür etti.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU