Eski albaya fetö'den 12 yıl 6 ay hapis

Fetö/pdy'nin darbe girişiminde, sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' tarafından hazırlanan listede, 'Tekirdağ sıkıyönetim komutanı' olarak ismi geçen, Çorlu 105'inci Topçu Alay Eski Komutanı Samettin Öremiş'in, Tek

GÜNDEM 26.06.2018 15:33:00 0
Eski albaya fetö

Duruşmaya avukatlarıyla birlikte katılan Sanık Öremiş, hakkındaki 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'Cumhurbaşkanı'na suikast', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasına engellemeye teşebbüs', 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamalarını kabul etmezken, darbe girişimini televizyondan duyduğunu öne sürdü.

 

 

İLGİSİNİN OLMADIĞINI İLERİ SÜRDÜ

 

 

'Yurtta Sulh Konseyi'nin hazırlandığı listede isminin 'sıkıyönetim komutanı' olarak yazılmasıyla ilgisinin olmadığını iddia eden Öremiş, Fetö ile de ilgisinin bulunmadığını ileri sürerek “Fetö üyesi değilim. Ben kimseden emir almadım, kimseye de örgüt adına emir vermedim. Benim darbe girişimi ile ilgili bir ilgim yoktur” dedi.

 

 

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ

 

 

Tutuklu sanık Samettin Öremiş'in, darbe girişiminde bizzat rol aldığını ve delillerin bunun için yeterli olduğunu belirten cumhuriyet savcısı sanık hakkında ömür boyu hapis cezası isterken, mahkeme heyeti, Samettin Öremiş'i 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ