TÜRKCAN: AMACIMIZ HAYVANLARI KORUMAK

Kırklareli Babaeski'de Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği kuruldu. Derneğin Kurucu Başkanı olan Hafize Türkcan, "Yaban ve sokak hayvanlarını korumak ve bu perspektifte çözümler üretmek amacı ile kurulmuş

GÜNDEM 24.06.2018 15:03:00 0
TÜRKCAN: AMACIMIZ HAYVANLARI KORUMAK

Babaeski'de kurulan Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği'nin kurucu başkanı ve üyeleri de oluşturuldu. Hafize Türkcan, Gülay Yıldırımlar, Taner Balcı, Melis Sezer, Gülsüm Kaynaklar, Halit Şen ve Mesut Aslan derneğin üyelerini oluştururken Dernek Kurucu Başkanı Hafize Türkcan oldu. Derneğin amacı ile ilgili açıklama yapan Hafize Türkcan, "Babaeski ilçe merkezi, Alpullu, Büyükmandıra, Karahalil beldeleri ve ilçeye bağlı köylerdeki doğal yaşam alanlarını, yaban ve sokak hayvanlarını korumak ve devletin organları ile ortak çalışmalar yürüterek, bu perspektifte çözümler üretmek amacı ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz" dedi.

 

 

"ÇALIŞMALARIMIZI DÜZENLİ OLARAK SÜRDÜRECEĞİZ"

 

 

İlk başlangıçta Babaeski ve çevresinde başı boş ve tedaviye ihtiyacı olan hayvanları tespit edeceklerini dile getiren Türkcan, "Hızlı bir şekilde tedavilerini yaptırıp, belediyemiz tarafından yapımı devam eden barınağın bir an önce açılmasını sağlayarak, onları kontrol altına alacağız. Daha sonra Hayvanları Koruma Federasyonu (HAYTAP)  iş birliği içerisinde çalışmalarımızı düzenli olarak sürdüreceğiz" dedi.

 

 

Haber / Ayşenur AYDIN