Kuvancı'dan sendikalara ziyaret

İYİ Parti 4. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine saatler kala Çerkezköy'de sendikaları ziyaret etti. Hangi iş kolunda olursa olsu

SİYASET 22.06.2018 17:00:00 0
Kuvancı

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret eden Kuvancı, Şube Başkanı Mürsel Türkkan ve şube yönetimi ile görüştü. 

 

“HER PARTİYE EŞİT MESAFEDEYİZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mürsel Türkkan, sendikanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sendika olarak her partiye eşit mesafede olduklarını söyleyen Türkkan, sendika üyeleri için sözleşme dönemlerinde en iyi sözleşmeyi yapmaya özen gösterdiklerini kaydetti. 

 

“OMUZ OMUZA YÜRÜYORUZ”

 

18 yıldır siyasetin içinde olduğunu söyleyen Belma Kuvancı da “Halkımızın beklentilerinin neler olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bu ülkede kim taş üstüne taş koyarsa takdir ederiz” dedi. 2 buçuk yıldır Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte omuz omuza çalıştıklarını söyleyen Kuvancı, “Her gittiğimiz yerde inanın Meral Akşener’e vatandaşlarımızın büyük ilgisi var. İnsanlarımız Meral Akşener’i  samimi olarak destekleyeceklerini söylüyor” dedi. Meral Akşener’in dürüst bir siyasetçi olduğunu kaydeden Kuvancı “Gerçekçi bir lider. Tüm ekibine de her zaman doğruların söylenmesi bakımından talimatı var” dedi. 

 

“TİTİZ BİR ÇALIŞMA İSTİYOR”

 

Sendikacılığın ilgi alanı olduğunu kaydeden Kuvancı, “Bu konuda yayınlanmış ve yayınlanmamış birçok makalem var. Sendikacılık gerçekten özveri ile yapılması gereken ve çalışanların hak ve hukukunun korunmasında titiz bir çalışma isteyen bir iş” dedi. Ülkemizde sendikalı çalışanların sayısının az olduğunu kaydeden Kuvancı, her iş kolunda çalışanların  hak ve hukuklarının korunması ve emeklerinin karşılığının alınması için sendikanın gerekli olduğunu dile getirdi. 

 

TÜRK METAL’İ ZİYARET ETTİ

 

Kuvancı, beraberindeki partililerle birlikte Teksif Sendikası ziyaretinin ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Şube yönetimi ile birlikte Kuvancı’yı çiçekle karşılayan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Sendikası olarak üyelerinden ücret alan tabela sendikası olmadıklarını kaydetti. Türkiye’de 64 tane sendika olduğunu söyleyen Koçak “Bunların çoğu ücret alan sendikalar. Biz üyelerimizin hak ve hukukunu koruyan ve aldığı aidatları sosyal, eğitim ve tatil  ve de gıda yardımı olarak da geri dönüş yapan gerçek sendikayız” dedi. 

 

“210 BİN ÜYESİ BULUNUYOR”

 

Türk Metal ülke genelinde 210 bin, Çerkezköy’de ise 15 bin üyesinin olduğunu dile getiren Koçak “Bize bağlı sendikalarda çalışmalarımız çok güzel ve sıkıntımız yok. Çalıştığımız işyerleri de bizim kendi işimiz ve bu nedenle üretimimizi de titiz şekilde yapıyoruz” dedi. Hangi iş kolunda olursa olsun çalışanların sendikalı olması gerektiğini kaydeden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı da “İYİ Parti iktidarında işçi, çiftçi başta olmak üzere her alanda çalışanların durumu iyileştirilecek ve herkes emeğinin karşılığını alacak. Değerler üzerinden üretim yapmamız lazım. Türk Metal  Sendikası olarak siz yüz yılın sendikacılığını yapıyorsunuz ve bu güzel çalışmalarınız içinde sizleri takdir ediyorum” dedi. Ziyaretin sonunda Murat Koçak, Belma Kuvancı’ya üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı olan kahve takımı hediye etti

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU