Kültür gezilerine bin 611 kişi katıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Edirne ve İstanbul'a düzenlenen Kültür Gezilerine bin 611 vatandaş katıldı. Çerkezköylüler Ramazan Ayının coşkusunu Edirne Selimiye Camii ve Ä

GÜNDEM 18.06.2018 10:31:00 0
Kültür gezilerine bin 611 kişi katıldı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Edirne ve İstanbul’a düzenlenen Kültür Gezilerine bin 611 vatandaş katıldı.

 

İLGİ YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sultan Ahmet ve Selimiye Camii gezilerine bu yıl da ilginin büyük olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ülkemizde tarih ve kültürel mirasın en yoğun hissedildiği mekânları barındıran Edirne ve İstanbul’a düzenlenen kültür gezisine katılan bin 611 hemşerimiz Selimiye Camii ve Sultan Ahmet Camii’ni gezerek, Edirne ve İstanbul’da iftarlarını açma imkanı buldu. Çerkezköy Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere her hafta 4 gün düzenlenen gezilerde vatandaşlar tarihi camileri gezerek, Edirne ve İstanbul’da iftarlarını yaptılar. Günü birlik düzenlenen İstanbul ve Edirne gezisinde teravih namazının kılınmasının ardından gezi sona erdi” dedi.

 

“O ATMOSFERİ YAŞAMALARINI İSTEDİK”

 

Akay, Çerkezköylülerin bu yıl da Ramazan coşkusunun yoğun bir şekilde yaşadığı Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’ni görmelerini, gezmelerini, Ramazan ayının manevi atmosferini daha coşkulu ve duygulu bir şekilde yaşamalarını istediklerini belirterek “Çerkezköy Belediyesi olarak bu yıl da bin 611 vatandaşımızı Edirne Selimiye Camii ve İstanbul Sultan Ahmet Camii’ne götürerek oradaki atmosferi yaşamasını istedik. Geçen yıl da düzenlemiş olduğumuz Ramazan gezilerimize vatandaşlarımızın ilgisi yoğun olmuştu. İlgi gösteren ve katılan tüm vatandaşlarımıza ve gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Belediyemiz personellerine böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyonda bizlere katkı sağlamalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca gezimize Ramazan ayı içerisinde 4 otobüs ile destek veren ve 137 hemşerimizi Edirne’ye götüren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU