Kapaklı'ya 7.8 milyonluk ek bütçe

Kapaklı Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının ikinci oturumunu dün saat 16:00'da Meclis Başkan Vekili Ersin Yavuz Başkanlığı'nda yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, meclis üyeler

GÜNDEM 7.06.2018 18:19:00 0
Kapaklı

Kapaklı Pazarcılar Derneği yönetim kurulunun semt pazarı kurulması talebine ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Salı günleri Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Caddesi civarına geçici semt pazarı kurulması talebi uygun olduğundan Turgut Özal Caddesi’nin Vatan Caddesi ile Yıldız Caddesi arasında kalan kısmına Salı günleri semt pazarının kurulmasının uygun olduğu yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 


BÜYÜKŞEHİRE GÖNDERİLECEK

 

 

Pınarça Mahallesi 309 ada 121 nolu parselin meclis kararı ile onaylı 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin plan paftaları ve plan açıklama raporları ile ilgili meclis kararı alınmasına ilişkin komisyon raporunun da görüşüldüğü toplantıda, komisyonun çalışmalarına devam etmesine karar verildi. Karaağaç Mahallesi F19B20D4A pafta 224-667-668-670 ve 671 adalar arasında kalan park alanının trafo yeri ayrılmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği de onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi. Mülkiyeti belediyeye ait olan Pınarça Mahallesi’nde iki adet tarlanın  açık teklif usulü ile on yıllığına tarım arazisi olarak tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması oy birliği ile kabul edilirken, 5-8 Nisan tarihlerinde Antalya’da yapılan uluslararası Open Kick Boks Şampiyonası'nda 94 kiloda şampiyon olan Ahmet Şimşek’e bir tam altın, 63 kiloda ikinci olan Ömer Değirmenci’ye bir yarım altın, 52 kiloda üçüncü olan Furkan Arda ve 47 kiloda üçüncü olan Emre Bayram’ın bir çeyrek altın ile ödüllendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

SATIŞA ÇIKARILACAK

 

 

Süloğlu Belediye Başkanlığı’nın mesire alanlarında kullanılmak üzere kamelya ve bank talebi ile ilgili komisyon raporunun da görüşüldüğü toplantıda 2 adet çatılı piknik masası ile 4 adet piknik masasının verilmesi komisyon ve meclis tarafından uygun görüldü. Mülkiyeti belediyeye ait İnönü Mahallesi Yeni Sanayi Caddesi 3.Sokak 1589 ada 1 nolu parselde yer alan 26 bağımsız nolu Küçük Sanayi Asma katlı iş yeri vasfındaki taşınmazın taksitli satılabilmesi için peşinat tutarının, taksit tutarının ve uygulanacak vade farkının belirlenerek devlet ihale kanunu hükümlerine göre satışa çıkarılması konusu da oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında son olarak ek bütçe talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü.

Gündemin son maddesinde ise ek bütçe talebi görüşüldü. 7 milyon 800 bin TL ek bütçe yapılması talebi komisyonca oy çokluğu ile kabul edildi. AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat  “Hangi hizmet yapıldı yada yarıda kaldı ki meclisten ek bütçe istiyorsunuz. Ek bütçeyi ne için aldığınızı siz bile anlamıyorsunuz. Alınacak bu ek bütçenin ise seçim yatırımı veya seçimde harcanması için kullanılacağını düşünüyorum” dedi. Kanat, ne için kullanılacağı konusunda kendilerine bilgi verilmezse şikayet dilekçesi vereceklerini söyledi. Ek bütçe oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU