Temeli törenle atıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Çorlu ilçesi muhtelif mahalleler içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı projesi için temel atma töreni düzenledi.

GÜNDEM 7.06.2018 14:31:00 0
Temeli törenle atıldı

Uzun yıllardır altyapı sıkıntısı çeken mahallelerin problemini ortadan kaldıracak olan projenin Cemaliye Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreninde konuşan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “TESKİ olarak, 11 ilçemizde hiç durmadan altyapı yatırımlarımıza devam ediyoruz. Tekirdağ'ımızın en büyük ilçesi olan Çorlu'muzda da yatırımlarımız devam ediyor. Bildiğiniz gibi yakın bir dönemde atık su kolektör hattını hizmetinize sunduk. Yine Çorlu içme suyu projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Çok kısa bir süre önce Dutluk Dere Mevkiindeki taşkın sorununu çözmek üzere orada bir çalışma başlatmıştık. Bunların dışında, belediyemizden, muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen altyapı taleplerini değerlendirerek TESKİ Genel Müdürlüğü olarak, birçok mahallemizi kapsayan, Çorlu ilçesi muhtelif mahalleler içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı projesine başladık dedi.

 

İşi yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini ifade eden Başa “Projemizin sözleşme bedeli KDV dahil 5 milyon 357 bin liradır. Projemiz kapsamında 18 bin 403 metre atıksu ve yağmur suyu hattı, 10 bin 850 metre içme suyu hattı, 510 adet evsel içme suyu bağlantısı, 2 bin metre atık su bağlantı hattı olmak üzere toplamda 29 bin 253 metre altyapı çalışması yapılacaktır. Atık suları da kolektör hattımıza aktararak oradan da faaliyete başlayan Çorlu İleri Biyolojik Arıtma Tesisine aktarımını sağlayacağız. Yıllardır altyapı bekleyen Havuzlar Mahallesi Vatan Caddesi ve çevre sokakları, Yüksel Sokak ve çevre sokakları, Çobançeşme Mahallesi Pir Sultan Caddesi ve çevre sokakları, Hatip Mahallesi Mimar Sinan Caddesi ve çevre sokakları, Önerler Mahallesi Ziya Gökalp Bulvarı ve çevre sokakları ve özellikle yaz aylarında su sorunu yaşayan Yenice Mahallemizin büyük bir kısmı yapacağımız çalışmalarla sağlıklı içme suyu ve altyapı hattına kavuşacaktır. Şiddetli yağmurlardan dolayı çekilen sıkıntılar da yapacağımız yağmur suyu hatlarıyla sorun olmaktan çıkacaktır” dedi.

 

“İLÇEMİZ ADINA SEVİNÇLE KARŞILIYORUZ”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da, “TESKİ ve Büyükşehir Belediyemiz, Çorlu'da önemli yatırımları hayata geçiriyorlar. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi biz Büyükşehir Belediyemizi ve diğer hiçbir ilçe belediyemizi birbirinden ayırmıyoruz. Bu yatırımların önemini her fırsatta dile getiriyoruz. Geleceğe yapılan önemli yatırımlar olduğunu söylüyoruz. Yaklaşık 30 kilometre civarında içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı yapılacak ilçemizde. İlçemizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına, altyapı ihtiyacı olan her bölgesine iş birliği içerisinde, koordineli bir şekilde dokunacağız. Bunu da ilçemiz adına sevinçle karşılıyoruz” dedi.

 

"GÖREV SÜREMİZİN SONUNA KADAR ÖZVERİYLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Görev günümüzden bu yana Tekirdağ'ın 11 ilçesi için verdiğimiz sözleri yerine getirmek adına büyük çaba içerisindeyiz. Görev süremizin sonuna kadar da aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki hafta içerisinde Çorlu'da ulaşımı rahatlatacak 30 adet yeni halk otobüsünü vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Önümüzdeki hafta salı ya da çarşamba günü Çorlu Belediyemizin önünde hizmete sunacağız bu otobüslerimizi. Ayrıca Çorlu'nun otogar ihalesi için de önümüzdeki hafta salı günü düğmeye basıyoruz. En kısa zamanda ihaleye çıkacağız. Çorlu'ya Trakya Bölgesi'nin en güzel otogarını yapacağız. Otogar için 3,5 yıldır kamulaştırma problemleriyle uğraşıyorduk. Bu sorunu henüz yeni çözebildik. Böylelikle Çorlu'ya verdiğimiz sözlerin önemli bir bölümünü yerine getirmiş olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Çorlu ilçesi muhtelif mahalleler içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatının temeli düzenlenen törenle atıldı.

 

Haber / Ayşenur AYDIN