Peşin ödemelerde yüzde 25 indirim

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun geçtiğimiz ay Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kanunla ilg

GÜNDEM 7.06.2018 13:44:00 0
Peşin ödemelerde yüzde 25 indirim

Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) tarafından düzenlenen seminerde 7144 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun anlatıldı.

 

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 14:00-16:00 saatleri arasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Yeminli Mali Müşavir Emekli Vergi Müfettişi Turgay Özgenç katıldı. TRAMDED Başkanı Rüstem Tuna ve Yönetim Kurulu olmak üzere çok sayıda dernek üyesi katıldı. Toplantıda yeniden yapılandırılan bazı alacaklı borçlar ve affedilecek borçlarla ilgili katılımcılar bilgilendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TRAMDED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Saraç, “Bu ay sonuna kadar TRAMDED olarak yeni eğitimlerle karşınızda olacağız” dedi. 7144 sayılı yasa ile KDV kanununda da değişiklik olduğunu belirten Saraç “Araç alım satımı yapan vergi mükellefler ile ilgili açıklamalar yapıldı. Bu 7144 sayılı yasa ile yeni düzenlemeler olacak” dedi.

 

PEŞİN ÖDEMELERDE YÜZDE 25 İNDİRİM

 

31 Mart 2018’e kadar ödenmemiş borçların gecikme zamları hakkında Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında indirim yapılacağını belirten Saraç “Peşin ödemelerde ayrıca yüzde 25 indirim uygulanacak. Diğer bir imkan da matrah ve vergi affı talebinde bulunan mükellefler için vergi incelemesinden muafiyet, inceleme ve tahriyat sayısındaki borçların yapılandırılabilmesi yine beyan edilmemiş gelirler ve kazançları, pişmanlıkla cezasız beyanıdır” dedi.

 

YAPILANDIRILACAK BORÇLAR

 

Yeminli Mali Müşavir Emekli Vergi Müfettişi Turgay Özgenç de katılımcılara ‘Vergi Barışı Yapılandırma ve Matrah Artırımı Uygulamaları’ hakkında detaylı bilgi verdi. 7143 sayılı kanunla yapılandırılacak borçların neler olduğunu ve nasıl yapılandırılmaları gerektiğini anlatan Özgenç, “Yapılandırma yapanların bir yıl içinde en fazla iki defa geç ödeme hakkı var. Bu sayı arttığında yapılandırma iptal edilir ve ödenecek borcun da defaten ödenmesi gerekir. 7143 sayılı kanunla yapılandırılacak borçlar; kesinleşmiş vergi ve diğer borçlar, kesinleşmemiş dava aşamasındaki borçlar, inceleme ve tahriyat safhasındaki bulunan alacaklar için düzenleme, işletme kayıtlarının uygun hale gelmesi, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasına dair hükümler, SMMM odaları, YMM odaları, Barolar ve odalara ait olan borçlardır” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU