Çevreci okullar ve öğrenciler ödüllendirildi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) kapsamında düzenlenen değerlendirilebilir atık toplama kampanyasında en çok geri dönüşebilir atık toplayan 5 oku

GÜNDEM 6.06.2018 13:18:00 0
Çevreci okullar ve öğrenciler ödüllendirildi

Atık toplama yarışmasında dereceye giren Barbaros Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılarak okul yönetimine plaket ve teşekkür belgesini veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Marmara Denizi kıyısında yaşıyoruz ve Ergene Nehri’nin pislikleri arıtıldıktan sonra kalan kirli su Marmara Denizi’ne akıtılacak. Birkaç yıl içinde denizimizde bırakın yüzmeyi, tek bir balık bile yaşayamaz hala gelecek. Önümüzdeki en büyük tehlike olan bu durum karşısında sessiz kalmamalıyız. Çevre bilinci bir bütün olarak ele alınmalı. Geri dönüşüm bunun sadece bir adımı. Bu adımda başarılı olan Barbaros Ortaokulu öğrencilerimizi tebrik ediyor, önümüzdeki yıllarda bu başarıyı devam ettirmelerini diliyorum” dedi.

 

ÖĞRENCİLERLE SATRANÇ OYNADI

 

Barbaros Ortaokulu öğrencileri tarafından İngilizce Koro ve Dans gösterilerinin sergilenmesinin ardından okula hediye edilen dev satranç takımında öğrencilerle satranç oynayan Başkan Eşkinat, geri dönüşüm yarışmasında başarılı olan öğrencilere basketbol, voleybol ve futbol topu dağıttı. dereceye giren diğer dört okul olan Safiye Osman Çeliker İlkokulu, Ebru Nayim Fen Lisesi, Nene Hatun İmam Hatip Lisesi ve Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de törenler düzenlendi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ