Meclis ilk oturumunu yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda bazı gündem maddeleri kabul edilirken, bazıları da incelenmek

GÜNDEM 5.06.2018 19:10:00 0
Meclis ilk oturumunu yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısı dün saat 14:00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

 

“SEÇİMLER HAYIRLI OLSUN”

 

Toplantının açılışında konuşan Başkan İrfan Mandalı, 24 Haziran’da yapılacak seçime değinerek “Önümüzde demokrasinin olmazlarından, olağan değil de olağanüstü bir şekilde öne çekilmiş bir genel seçim var. Hayırlısıyla, memleketimizin bekası için, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmak kaydıyla iyi bir seçim olmasını diliyorum. 24 Haziran seçimleri hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda ilk olarak 1589 ada 1 parsel 26 nolu işyerinin satışı konulu yazı ile Fatih Mahallesi 727 ada 8 parselde bulunan tamamı 135 metrekarelik arsada bulunan 23 metrekarelik Belediye Hissesinin hissedarına satışı konulu yazılar görüşüldü. İlgili gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından-İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan Dolu Kadro Değişikliği konulu yazı meclis onayına sunuldu. Gündem maddesi belediye meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken, 6’ıncı gündem maddesinde ise Belediyenin Boş Kadro Değişikliği de oy birliği ile kabul edildi.

 

OKULLARIN TALEPLERİ KABUL EDİLDİ

 

Toplantı, ek bütçe konulu gündem maddesinin görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Yanıkağıl ve Yıldızkent Ortaokulları, folklor ekibi ile festivallerde halk oyunu gösterisi sergilemek için konaklama, araç ve personel talebinde bulundu. Okulların talepleri oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda Kapaklı Pazarcılar ve Küçük Esnaflar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin önergesi de görüşüldü. Turgut Özal Caddesi’nde geçici semt pazarı kurulma talebi meclis tarafından oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Meclisi’nin imar komisyonuna ve plan bütçe komisyonuna havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere 7 Haziran Perşembe günü saat 16.00’da yeniden toplanacağı belirtildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ