Ramazan eğlenceleri başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından 'Ramazan Birlikte Güzel' sloganı ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan Eğlenceleri bu yıl 'Karagöz ve Hacivat' ortaoyunu ve 'Ramazan Hatırasıâ

GÜNDEM 4.06.2018 15:43:00 0
Ramazan eğlenceleri başladı

Çerkezköy Belediyesi tarafından kapalı otopark alanında düzenlenen Ramazan Eğlenceleri Karagöz ve Hacivat ortaoyunu ile başladı. Saat 21:30’da düzenlenen Karagöz ve Hacivat Oyunu Çerkezköylüler tarafından ilgiyle izlendi.

 

RAMAZAN HATIRASI SAHNELENDİ

 

Gösterinin ardından Ahmet Çelik Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Ramazan Hatırası” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.  Sinan Bengier’in yanı sıra Buket Dereoğlu, Ahmet Çevik ve Yelda Alp’in rol aldığı oyunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Belediye Meclis Üyesi Necmettin Çınar,  Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve çok sayıda Çerkezköylü vatandaş izledi.

 

İLGİYLE İZLENDİ

 

Oyun Çerkezköylüler tarafından ilgiyle izlenirken, usta oyuncular izleyiciler arasından bazı vatandaşları da sahneye çağırarak oyuna dahil etti. Usta oyuncular performansları ile beğeni toplarken, oyun sonunda Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin tarafından usta oyunculara çiçek takdim edildi. 

 

HEMŞEHRİCİLİK BİLİNCİNİN ARTMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Ramazan Eğlenceleri ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eğlencelerin bir hafta boyunca devam edeceğini belirterek “Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hemşehricilik bilincinin artması, kültürel kaynaşma ve dayanışmanın üst seviyeye çıkması için Çerkezköy Belediye Başkanı olarak her türlü çaba ve gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.

 

BİR HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

 

5 Haziran Salı günü Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Konserinin gerçekleştirileceği Ramazan Eğlenceleri programları kapsamında 6 Haziran Çarşamba günü de ‘Eski Zaman Hikayesi’ adlı müzikli Türk tiyatrosu sahnelenecek. 7 Haziran Perşembe günü Sunay Akın eski zamanların Ramazan öykülerini Çerkezköylüler için anlatacak. Etkinlikler 8 Haziran Cuma günü Çerkezköy Şehir Orkestrası Halk Konseri ile devam edecek. Ramazan Eğlenceleri programları 9 Haziran Cumartesi günü Çerkezköy Belediyesi Gitar ve Bağlama kursiyerlerinin yılsonu gösterileri ile son bulacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU