Tütünsüz işyerlerine teşekkür belgesi

31 Mayıs Dünya tütünsüz Günü dolayısıyla Çerkezköy İlçe Sigara Denetim Kurulu tarafından yapılan denetimlerde hiç sigara içilmediği tespit edilen ve hiç ceza almayan kahvehane, pastane, lokanta, ka

GÜNDEM 31.05.2018 22:19:00 0
Tütünsüz işyerlerine teşekkür belgesi

Kaymakam Abban, beraberindekilerle birlikte Gazi Osman Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi’nde faaliyet gösteren Bayramoğlu Pastanesi’ni de ziyaret ederek teşekkür belgesini iş yeri Sahibi Murat Sağlam’a teslim etti. Abban ,’İş yerinizde hiç sigara içirtmediğiniz için size teşekkür ediyorum” dedi. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğünün yaptığı  yazılı açıklamada, dünyada 1 milyardan fazla, Türkiye’de ise 17 milyon dolayında insanın sigara içtiği belirtilerek “Ülkemizde her yıl trafik kazalarında yitirdiğimiz sayının 10-15 katı insan, sigaraya bağlı bir nedenle hayatını kaybetmektedir” dedi.

 

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ

 

Türünle mücadele birinci amacın sigaranın zararları ve insan vücuduna etkileri konusunda halkı bilgilendirmek, okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamak olduğu belirtilen açıklamada “İkinci amacımız sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaktır. Üçüncü amaç ise pasif içicileri korumaktır.Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık bakanlığı Sigara Bırakma hattı Alo 171 numaralı telefonu aradukları takdirde en yakın sigarayı bırakma polikliniğine yönlendirileceklerdir” denildi. Tekirdağ’da Tekirdağ Devlet Hastanesi 2. Kısımda hizmet veren KETEM( Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi),Çorlu ve Malkara Devlet Hastanesi’nde Sigara Bırakma Polikliniği hizmeti verildiği de belirtildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU