Çorlu'lu Deniz Turan milli takımda 

21-25 Mayıs tarihleri arasında Ankara Tenis Kulübü'nde düzenlenen 12 yaş Milli Takım Belirleme Turnuvası'na seri başı olarak katılan Çorlu Tenis İhtisas Kulübü (ÇTİK) oyuncusu Deniz Turan milli t

GÜNDEM 29.05.2018 16:33:00 0
Çorlu

12 yaşında olan ve 5 yaşından itibaren spor yapan Deniz Turan, yüzme ve jimnastik dallarında il ölçeğinde başarılar kazandı. Tenise 2014 yazında yaptığı yüzme ve jimnastik sporlarına paralel olarak ve hobi amaçlı başladı. Zamanla tenisin yoğunluğunu artırdı, tenis ana branşı oldu. İlk Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) resmi turnuvasını 2015 Nisan ayında oynadı. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında 200’ün üzerinde resmi maç oynadı.

 

ROL MODELİMİZ OLMASI ÇOK DEĞERLİ

 

Deniz Turan’ın Antrenörü Levent Kırca “Bu büyük başarıdan dolayı çok mutluyum. ÇTİK olarak Çorlu’da performans tenis alanında faaliyet gösteriyoruz.İmkanlarımız kısıtlı, tek kortumuz var. Buna rağmen ekibimle birlikte tüm sporcularımızı en iyi şekilde hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Bu noktaya gelmiş olmak gurur verici. Çorlu’da bu işin yapılamayacağı sürekli söylendi, bu bizi daha da kamçıladı. Başarının temel şartı sporcu, aile, antrenör motivasyonu ve uyumu.  Deniz özel bir sporcu, rekabet ve başarma duygusu yüksek, çok çalışkan. Yılda 50 hafta, haftada 6 gün yaz, kış, tatil, bayram demeden, disiplinli ve özverili şekilde çalıştı. Eksi 10 derecede de antrenman yaptık, artı 40 derecede de. Yılda tamamı şehir dışında, bazen ülke dışında 20 turnuva oynuyor. Daha da güzeli bütün bu yaptıklarını okul ile paralel yürütebiliyor. Deniz’le ulusal ve uluslararası düzeyde daha büyük başarılara ulaşma hedefindeyiz, geleceğe umutla bakıyoruz. Bu başarı bize güç verdi, doğru yolda olduğumuz gördük. Planlı ve disiplinli bir şekilde diğer çocuklarımızla da hedefler kovalamaya devam edeceğiz. Özellikle küçük yaş grupları için böyle bir rol modelimizin olması çok değerli” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ