Kırmızı bültenle aranıyordu, Çorlu'da yakalandı

Bulgaristan'da bir kişiyi öldürdüğü iddiası ile İnterpol tarafından aranan Ahmet Dönmez, Çorlu'da yakalandı. Ahmet Dönmez, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandÄ

GÜNDEM 25.05.2018 16:19:00 0
Kırmızı bültenle aranıyordu, Çorlu

Olay geçtiğimiz yıl Bulgaristan'ın Varna kentinde meydana geldi. TIR şoförü Ahmet Dönmez, iddiaya göre tartıştığı Taner Hatip'i öldürüp, kaçtı. Hakkında İnterpol tarafından kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Ahmet Dönmez, Çorlu’da yakalandı.

 

KENDİSİNDEN UYUŞTURUCU TAŞIMASINI İSTEDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

 

İfadesinde Taner Hatip'in kendisinden uyuşturucu taşımasını istediğini öne süren Dönmez’in “Taner ile 2017 yılında tanıştık. Varna'da çiftçilik yapıyordu. Ve bana zaman zaman orada ektiği tohumlardan numuneler veriyor ve ben de buradaki arkadaşlarıma getiriyordum. Yine bir gün buluştuk, evine gittik. Burada kendisi alkol aldı. Daha sonra bana bu kez tohum değil, uyuşturucu vereceğini söyledi. Ben de bunu kabul etmedim ve yapmayacağımı söyledim” dediği öğrenildi.

 

“BEN ÖLDÜRMEDİM” DEDİ

 

Bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını söyleyen Dönmez’in ifadesinde “Ben gitmek istediğimi söyledim, kapıya gittiğimde kapı kilitliydi. Bu kez kendisi uyuşturucu içince hareketleri daha da değişti. Birileri ile Bulgarca konuştu. Balkona çıkarak hem Türkçe, hem de Bulgarca yardım istedim. Ancak kimse yardıma gelmedi. Taner balkona gelerek beni arkamda tutup içeriye çektiğinde dengesini kaybederek cam sehpanın üzerine düştü. Düşünce eline geçirdiği cam şişeyi kırıp benim yüzüme vurdu. Ben de Taner'in ceketini alıp içindeki arabasının ve kapının anahtarlarını aldım. Kapıyı açtıktan sonra onun aracıyla önce evinden çıktım. Ancak kaza yaptıktan sonra Taner’in aracını bırakıp bir taksiyle kendi aracımın olduğu yere geldim. Kapıkule Sınır Kapısı'na geldiğimde bana ne olduğunu sordular, kaza geçirdiğimi söyledim. Türkiye gelince hemen eve geldim ve üzerimdeki kanlı elbiseleri çöpe attım. Eşim geldi ne olduğunu sorduğunda da kaza yaptığımı belirttim. Beni kimse saklamadı. Yakalanmamak için bir süre inşaatlarda saklandım. Ancak Taner’i ben öldürmedim” dediği öğrenildi. Ahmet Dönmez, emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU