'Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Beslenme'

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'Güvenilir Gıda ve Sağlıklı Beslenme' konulu kompozisyon ve şiir yarışması düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrenci

GÜNDEM 23.05.2018 13:09:00 0

Yetkililer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde gıda güvenilirliğini sağlamaya yönelik denetimlerin yapılmasının yanında tüketicilerin bilgilendirilmesi yönünde eğitim çalışmalarının da yürütülmesinin hedeflendiğini belirtti.

 

HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Bu kapsamda 2018 yılı Eğitim-Yayım Faaliyetleri kapsamında okullarda öğrencilerin güvenilir gıda tüketmelerini teşvik etmek amacıyla, dünya süt gününde müdürlükçe düzenlenen etkinlikte, öğrencilere yönelik sağlıklı ve güvenilir gıdanın temini, ambalaj ve etiket bilgilerinin önemi, sağlıklı beslenme, süt içmenin önemi ve ALO gıda 174 hattı gibi konulara değinildi. Dünya süt günü ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akcakaya'nın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, tanıtım filmi, dereceye giren öğrencilerin bazılarının kompozisyon ve şiirlerinin okunması ile devam etti. İstiklal Ortaokulunda gerçekleştirilen ve ilginin oldukça yüksek olduğu etkinliğin sonunda başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ