Partiler milletvekili adaylarını belirledi

24 Haziran seçimleri için geri sayım başladı. Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesi için süre saat 17:00'da sona erdi. Listelerin teslimi için sürenin sona ermesi ve listelerin teslim edilm

SİYASET 21.05.2018 18:13:00 0
Partiler milletvekili adaylarını belirledi

AK Parti’de mevcut 3 Tekirdağ milletvekilinden Ayşe Doğan ve Metin Akgün’e yeniden adaylık verilmezken, Tekirdağ Milletvekili Adayları listesinde ilk sırada Mustafa Şentop yer aldı.

 

ABDULLAH ÖĞE 6’NCI SIRA

 

İkinci sırada Mustafa Yel yer alırken, üçüncü sırada Çiğdem Koncagül, dördüncü sırada Mestan Özcan yer aldı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı olan Abdullah Öğe altıncı sırada yer alırken, yedinci sırada da İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Cem Karaca yer aldı.

 

CHP’NİN ADAYLARI DA BELLİ OLDU

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 27. Dönem Tekirdağ Milletvekili Adayları da netleşti.  Mevcut Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü yeniden aday listesinde yer bulurken, Çerkezköy’den İsmail Doğaroğlu da milletvekili adayı gösterildi. 19 yıl Çorlu Belediye Başkanlığı yapan ve 27. Dönem milletvekili aday adaylığı için belediye başkanlığı görevinden istifa eden Ünal Baysan’a ise adaylık verilmedi. CHP’nin Tekirdağ Milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu: 1- Faik Öztrak, 2- İlhami Özcan Aygun, 3- Candan Yüceer, 4- Emre Köprülü, 5- Adem Dalgıç, 6- İsmail Doğaroğlu, 7-Gülfer Ümit.

 

MHP’NİN ADAYLARI

 

24 Haziran seçimlerine Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili adayı olarak katılacaklar da belirlendi. Tekirdağ İl Başkanlığı görevini yürütürken, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Koray Önsel ilk sırada yer alırken, Tekirdağ Ülkü Ocakları Eski Başkanlarından Çığır Doğu Zorlu ise ikinci sırada yer aldı. MHP Tekirdağ Milletvekili Adayları listesinde Mustafa Yıldırım üçüncü sırada yer alırken, Recep Çalışkan ise listede 4’üncü sırada yer aldı. Muhammer Varol’un 5’inci sırada yer aldığı listede Zehra Çalışkan 6, Oktay Üstün de 7’nci sırada yer aldı.

 

İYİ PARTİ’NİN LİSTESİ DE AÇIKLANDI

 

Meral Akşener’in genel başkanlığını yaptığı İYİ Parti’nin Tekirdağ Milletvekili Adayları da açıklandı. Tekirdağ’da milletvekili aday listesinde ilk sırada Enez Kaplan yer alırken, ikinci sırada Muhtar Mahramlı, üçüncü sırada Hazım Tamer Dodurka, dördüncü sırada Belma Kuvancı, beşinci sırada Oğuzhan Aydın, altıncı sırada Tuncay Kırmızıgül ve yedinci sırada Nurcan Balcı Erol yer aldı.

 

SAADET PARTİSİ’NİN ADAYLARI

 

Saadet Partisi’nde de Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İşte Saadet Partisi’nin Tekirdağ Milletvekili Adayları: 1-Arslan Ateş, 2-Uğur Gürel, 3-İbrahim İnci, 4-Halil İbrahim Kart, 5-Muhammet Özkütükçü, 6-Muhammed Yaman, 7-Fatih Toytekin.

 

VATAN PARTİSİ’NİN ADAYLARI

 

Vatan Partisi’nin Tekirdağ Milletvekili Adayları da açıkladı. İşte o adaylar: 1-Hasan Oruk, 2-Özkan İnci, 3-Gürkan Türksoy, 4-Tevfik Atalay,, 5-Akif Şenoğlu, 6- Kenan Serbest ve 7-Yaren Kaplan.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU