Bir Fikrim Var Projesi'nde ödüller verildi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığı ile düzenlenen "Bir Fikrim  Var" yarışmasının finali Çorlu'da yapıldı.

GÜNDEM 16.05.2018 18:38:00 0
Bir Fikrim Var Projesi

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, düzenlenen yarışmaya katılan okullara ve projeye destek veren Vali Mehmet Ceylan ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e teşekkür ederek “İlimizde 180 bin öğrencimizin 20 bin tanesi meslek lisesi öğrencisi. İlimizdeki her okul türü bizler için son derece önemli. Yapılan çalışmalar, bizler için ayrı bir önem taşıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak meslek liselerinde öğrenci sayılarını arttırmak için çalışma içerisindeyiz. Bu anlamda en önemli önceliğimiz, sektörle okullarımızın buluşması. Tüketen değil, üreten nesiller yetiştirmeliyiz. Bu proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu yarışmamızın öğrencilerimiz nezdinde gelecekte yapacakları çalışmalarda başarılı olmaları adına çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“BÜYÜYEN, GELİŞEN VE ÜRETEN BİR ŞEHİR”

 

Programda Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da konuşma yaptı. Tekirdağ’ın büyüyen, gelişen ve üreten bir şehir olduğunu belirten Ceylan “Bunların bir araya gelmesi ile biz daha fazla üretip kazanmayı ve büyümeyi hedefliyoruz. Bu büyümeyi de meslek liselerinde başlayıp, meslek yüksek okullarında tamamlamalıyız. Bu tür çalışmalarla hem gençlerimiz kendini ispat ediyor, hem de bizler için yetişmiş vasıflı eleman farkındalığını bir kez daha vurgulayan değerli bir çalışma. Ben öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlk çalışmaya bütün okullarımızın katkı sağlaması da büyük mutluluk verdi. Tekirdağ için elimizdeki gençlerin en iyi şekilde yetişmesi, aldıkları eğitimi daha kaliteli olması için bizler de gerek Valilik gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

 

 HALİT NARİN ANADOLU LİSESİ DE DERECEYE GİRDİ

 

Finale kalan okul öğrencilerinin yaptığı sunumların ardından değerlendirme kurulu tarafından dereceye girenler belirlendi. Yapılan değerlendirmede “Sessiz Okul Zili” projesi ile Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5’inci, “Öğrenci Takip Otomasyonu” projesi ile Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4’üncü, “Kurakçıl Peyzaj” projesi ile Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3’üncü olurken, “Günebakan Güneş Paneli” projesi ile Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2’nci oldu. Yarışmada birinciliği ise “Konuşan İlk Yardım” projesi Tekirdağ Kadriye Nazif Gölge  Anadolu Sağlık Meslek Lisesi elde etti.

 

Haber / Ayşenur AYDIN