Dikkat, bir kurban da siz olmayın!

Çerkezköy'de bir firmada çalışan 29 yaşındaki Bekir Bağcı'nın  internet sitesi Sahibinden.com'a verdiği satılık araba ilanı sonrası başına gelenler pişmiş tavuğun baş?

GÜNDEM 13.05.2018 21:22:00 0
Dikkat, bir kurban da siz olmayın!

Voskswagen Jetta model aracını satmak için sahibinden.com’a ilan veren Bekir Bağcı’nın iddiasına göre ilan internet sitesine konulduktan birkaç saat sonra kendisini Lüleburgaz’dan arayan Erencan Ö. isimli kişi aracı almak istediğini söyledi.

 

ÖNCE ARABASI, SONRA PARASI GİTTİ

 

80 GZ 843 plakalı aracı için alıcı ile 97 bin 500 TL’ye anlaştığını söyleyen Bekir Bağcı, “Beni arayan kişi aracı yeni doğum yapacak eşine hediye olarak alacağını belirterek arabada çocuk koltuğunun olup olmadığını sordu” dedi. Bunun üzerinde karşısındakini ciddi bir alıcı gibi addeden Bağcı, Lüleburgaz’a giderek şahsa aracını sattı. Fazla vergi çıkmaması için aracın değerini 40 bin TL gösteren Erencan Ö. isimli alıcı, Bağcı’ya 19 bin TL peşin verdikten sonra kalan paranın banka hesabına yatması için talimat verdiğini, ancak pazartesi hesabında olacağını, çek verebileceğini söyledi. Bunun üzerine çek alan Bağcı, bu çekle bankaya gittiğinde çekin sahte olduğunu öğrendi. Dolandırıldığını anlayınca soluğu savcılıkta alan Bağcı, araca tedbir koydurdu.

 

BAŞKA KİŞİLERİ DE DOLANDIRMIŞ

 

Başına gelenleri sosyal medya hesabından paylaşan Recep Bağcı, Lüleburgaz’dan kendisi gibi dolandırılan bir kadının varlığından haberdar oldu. Birbirinden habersiz mağdur olan 2 kişinin sosyal medya dayanışması sonrası patlak veren yeni vurgun metoduyla Trakya’da bazı vatandaşların dolandırıldığı anlaşıldı. Vatandaşların araçlarını satın alana şebekenin yasal boşlukları kullanarak dolandırdığı, araç satıcılarını dolandırarak araçları aynı gün içerisinde üçüncü şahıslara sattığı ortaya çıkarken, Bekir Bağcı’dan aldığı aracı da İstanbul’da 84 bin liraya sattığı tespit edildi.

 

İKİNCİ KURBAN İSE LÜLEBURGAZ’DAN BİR MİMAR OLDU

 

İddiaya göre Erencan Ö., aynı yöntemle Lüleburgaz’da bir kişiyi daha dolandırdı. İddiaya göre Lüleburgaz Kırıkköy’de yaşayan 58 yaşındaki emekli Mustafa Sezer, kendisi adına kayıtlı fakat kızının kullandığı 59 FF 821 plakalı Voskswagen Jetta model aracın satışı için mimar olan kızı ile birlikte Sahibinden.com’a satış ilanı verdi. İlanın verilmesinden bir hafta sonra Mustafa Sezer’in kızını arayan Erencan Ö. isimli kişi, aracı amcasının yeni doğum yapacak eşi için alacaklarını belirterek araçta çocuk koltuğu bulunup bulunmadığını sordu. 2011 model 59 FF 821 plakalı Voskswagen Jetta model araç için satıcı ile 58 bin 500 TL’ye anlaşan Erencan Ö., 17 bin 500 lirayı elden verdi. Kalan 42 bin 500 bakiyesi için araç sahibine 50 bin lira teminat çeki veren şüpheli, bir gün sonra da 50 bin liralık çeki geri alarak 46 bin 500 liralık bir çek verdi. Erencan Ö.’nün Lüleburgaz Belediyesi’nde çalışan annesini de kendilerine teyzesi olarak tanıttığını söyleyen araç sahibi, dolandırıldığını anlayınca soluğu savcılıkta aldı.

 

SAVCILIĞA BAŞVURDULAR

 

Aracı kendi üzerine değil de Emrah T. İsimli şahıs üzerine aldığı öğrenilen Erencan Ö. iddiaya göre bu aracı da 2 gün sonra Gaziosmanpaşa’da başka bir kişiye sattı. Kırklareli’nde yaşayan Ebru S. İsimli vatandaşın da aynı yöntemle aynı kişi tarafından dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılık olaylarının ardından savcılığa başvuran mağdurlar, araç satacak kişilerin dikkatli olmasını isteyerek “Bizim başımıza gelenler başka kişilerin başına gelmesin” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ