Anadolu Hatay Sofrası Kapaklı'da açıldı

İşletmeciliğini Savaş Önder, Talip Dursun ve Aydın Gündüz'ün yaptığı Anadolu Hatay Sofrası Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Dumlupınar Caddesi'nde vatandaşların hizmetine açıldı. 210 metrekar

GÜNDEM 13.05.2018 21:06:00 0
Anadolu Hatay Sofrası Kapaklı

"HEP BERABER SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

 

Mevlana Camii İmam Hatibi Uğur Rendereci okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu lokanta açıldıktan sonra hep beraber bu lokantaya sahip çıkmamız lazım. Ailemizle, çoluğumuzla, çocuğumuzla, arkadaşımızla gelip bu lokantanın hizmetlerinden yararlandığımız takdirde bu lokantamız hem kendini yenileyecek hem de sizlere güzel bir hizmet sunabilmesi ile ilgili yenilikleri sofranıza taşımış olacak. Ben gerçekten kardeşlerimizi kutluyorum” dedi. Kapaklı’ya günlük ortalama 30 kişinin geldiğini ifade eden Mandalı “Ayda ortalama bin kişi civarında göç alıyoruz. Kapaklı’da 81 vilayetten gelen vatandaşımız var. Siyasi görüşü ne olursa olsun burada herkes birlik ve beraberlik içinde yaşıyor” dedi.   

 

"KİM HAYIRLI BİR İŞ YAPIYORSA HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

 

Açılışta konuşan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de “Kapaklı’da kim taş üstüne taş koyuyorsa onun yanında olmak zorundayız. Bu bizim görevimiz ve hep olacağız da. Kim Kapaklı da olumsuz bir iş yapıyorsa onun da karşısında olacağız. Hepimizin memleketi belki bu güzel Türkiye'mizin değişik yerlerinden. Hatta Balkanlardan. Fakat rızkımız ortak. Kültürünü yaşatsın insanlarımız. Hemşehrilerine sahip çıksınlar. Kendi kültürlerini Kapaklı’da en iyi şekilde temsil etsinler” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. İstanbul Mehter Takımı'nın mehter ritimleriyle eşlik ettiği açılış törenin ardından davetlilere açılışa özel ikramlarda bulunuldu. Samsunlu olan girişimciler Anadolu'nun renkli mutfak tatlarını ve Anadolu'nun çeşitli illerinden gelmiş tatları Kapaklı'da yaşayan insanlara tattırmak için otantik bir tesis kurduklarını, etleri günlük kasaptan değil Anadolu'dan kendi getirdikleri hayvanlarla keserek Anadolu'nun kekik kokusunu damak tadına yansıtacaklarını anlattı.

 

Haber / Özge MERİÇ