"Başarılı okul olmak için sadece akademik başarı yeterli değil"

Kapaklı'da eğitim öğretim veren Başakşehir Koleji tarafından Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı ile Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan okulun kurucusu Mustafa Dursun "

GÜNDEM 13.05.2018 18:31:00 0

Kapaklı’da eğitim öğretim veren Başakşehir Koleji tarafından Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı ile Anneler Günü etkinliği düzenlendi.

 

YÜZDE 30’U FEN LİSESİNE YERLEŞTİ

 

Dün saat 10:00’da Hawthorn Suites by Wyndham’da düzenlenen kahvaltıya Kapaklı kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Adem Sekmen, okulun kurucusu Mustafa Dursun, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Başakşehir Koleji Kurucusu  Mustafa Dursun “Kurulduğumuz günden beri akademik anlamda bölgenin en iyi okulu olduğumuz, resmi sınav sonuçlarına göre tescillenmiştir. 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda yapılan Orta Öğretim yerleştirme (TEOG) sınavına göre okulumuzun yüzde 30’u Fen Lisesi’ne yerleşmiş ve okulumuzun tüm öğrencilerinin puan ortalaması 425 olmuştur” dedi.

 

“DİNAMİK KADROMUZLA KARŞINIZDA OLACAĞIZ”

 

Aynı başarıyı bu yıl sınava girecek olan öğrencilerin de gerçekleştireceğine inandığını söyleyen Dursun “Başarılı okul olabilmek için sadece akademik başarı yeterli değildir. Başarılı okul olabilmek, geleceğe her daim hazır, özgüveni yüksek, problem çözme kabiliyeti edinmiş ve her şeyden önemlisi ahlaklı ve erdemli bireyler yetiştirmekten geçer. Bunun için de her geçen gün kendimizi yeniliyoruz. 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu doğrultuda okulumuzun misyon ve vizyonunu anlayabilmiş, kendini kaliteli insan yetiştirmek için geliştiren dinamik eğitim kadromuzla ve güler yüzümüzle karşınızda olacağız” dedi.

 

YENİ KAMPÜS İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Yeni eğitim kampusu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Dursun “Çerkezköy Pınarça yolu üzerinde Kapaklı sınırları içerisinde 9300 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz modern binamız bir aksilik olmazsa 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde hizmete girecek. Yeni eğitim kampusumuz modern dersliklerin yanı sıra sosyal donatı alanlarıyla da bölgenin en kapsamlı okulu olacak. 3 boyutlu sunum sınıfı, uzay gözlem ünitesi, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, 400 kişilik konferans salonu, her yaş grubu için ayrı giriş çıkışları ve oyun alanlarıyla bölgemize değer katacaktır. Ayrıca 2018-2019 eğitim öğretim yılında Çerkezköy’e açacağımız Açı Özel Eğitim Kursu ile üniversiteye hazırlıkta çok tecrübeli bir kadro ile hizmet vermeye başlayacağız” diye konuştu.  

 

“VELİLERE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

 

Programda konuşan kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de “Eğitim 3’lü bir sac ayağından oluşur. Bunlar öğrenci, okul ve ailedir. Başakşehir Koleji ilçemiz için büyük bir değer. Aile ve veli olarak sorumluluklarınız çok büyük. Onlarla birlikte araştırma yapmak zorundasınız” dedi. Anneler Günü’ne de değinen Yüzer “Kadına, bizim dinimiz ve kültürümüz kadar değer veren başka bir medeniyet yok. Bütün Annelerin anneler gününü kutluyorum” dedi.

 

ANNE SEVGİSİ

 

2-A sınıfı öğrencisi Furkan Candemir’in ‘Anne Sevgisi’ isimli şiiri okumasının ardından okulun Drama Öğretmeni Şule Yavuz da günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Program öğrencilerin gösterileri ve şiirleri ile devam etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU