Davulcular Ramazan'a hazır

Ramazan ayı boyunca Çerkezköy'deki mahallelerde davul çalarak vatandaşları sahurda uyandıracak olan Ramazan davulcuları belirlendi. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü binası önünde gÃ

GÜNDEM 11.05.2018 18:13:00 0
Davulcular Ramazan

Çerkezköy’de önceki ramazanlarda olduğu bu Ramazan’da da vatandaşları sahura davulcular uyandıracak. Çerkezköy’de Ramazan ayı boyunca 10 mahallede görev yapacak toplam 15 Ramazan davulcusu belirlendi.

 

9/8’LİK RİTİM ÇALACAKLAR

 

Dün saat 14.30’da Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önünde gerçekleşen programda Zabıta Amiri Ferit Başavcı, 15 davulcuya görevli kimlik kartlarını dağıttı. Ramazan Davulcuları Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece itibari ile 9/8 ritmi ile tokmaklarını sahur için vurmaya da başlayacak. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, davulculardan görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini isterken “Görevlendirilen davulcular dışında kimse davul çalamayacak. Ramazan ayı boyunca davulcular boyunlarında belediyenin verdiği görevli kimlik kartı ile dolaşacaklar. Dağıtılan kimlik kartlarında, davulcuların isim ve soy isimleri ile görevlendirildikleri mahalleler yazılı. 10 mahallede 15 davulcu görevlendirildi. Davulcular Ramazan boyunca 9/8’lik ritim ile maniler söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracak” dedi.

 

GÖREVLENDİRİLDİKLERİ BÖLGE DIŞINDA DAVUL ÇALAMAYACAKLAR

 

Kimlik kartlarının dağıtılmasının ardından davulcuların her biri  “Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nın görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşın verdiği tepkilere saygılı olarak cevap verecek, varsa şikayetleri Zabıta Müdürlüğü'ne bildirecekler. Sahur saatleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacaktır. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın vatandaşın rahatsız edilmeden, gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşir. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacaktır. Ramazan Davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nca iptal edilir” ifadelerinin yer aldığı taahhütname imzaladı.

 

10 MAHALLEDE 15 DAVULCU

 

Ramazan ayı boyunca Bağlık Mahallesi’nde İbrahim Karasu, Cumhuriyet Mahallesinde Recep Tınmaz, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Muzaffer Bayraktar ve Süleyman Umur, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Ergül Karasu ve Behçet Tezgel, Fatih Mahallesi Hüseyin Pirbudak, İstasyon Mahallesi Aziz Bayduncu, Fevzipaşa Mahallesi Tanju Zurnacı ve Levent Çınar, Yıldırım Beyazıt Mahallesi İsmail Çıbık,Yılmaz Ardıç,Kızılpınar Mahallesi Ahmet Karaoğlu ve Celal Karaoğlu, Veliköy’de ise Erdal Topçu görevli olacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU