"Ben gariban oldum da sen nasıl zengin oldun?"

İlk mitingini memleketi Yalova'da yapan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin dünkü adresi de Edirne oldu. Edirne'de 'TAMAM be ya' pankartı ile karşılanan İnce "Ben 80 milyonun cumh

SİYASET 9.05.2018 20:19:00 0

İlk mitingini memleketi Yalova'da yapan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin dünkü adresi de Edirne oldu. İnce Edirne’de ‘TAMAM be ya’ pankartı ile karşılandı. Muharrem İnce’nin mitingine Çerkezköy, Kapaklı ve Tekirdağ’dan da partili partisi çok sayıda vatandaş katıldı. Dünyada bir ilki başlatacaklarını kaydeden İnce “Kimin akıllı telefonu varsa havaya kaldırsın. Bir hükümetin medyası var bir de milletin medyası var medyası. Şimdi hepiniz canlı yayın yapacaksınız. Ben de bir selfie çekeyim. Rusya'dan, Güney Amerika'ya herkes Türkiye'deki bu durumu görsün” dedi.

 

“BENİM DERDİM TÜRKİYE”

 

Edirne er meydanında palavra, hile olmadığını söyleyen İnce “Er meydanında pehlivanın birinin kolunu bağlamak yok. Televizyonları eline al, örtülü ödeneği eline al. Ben gittim Temel Karamollaoğlu'na başarılar diledim, Akşener'e gittim başarılar diledim. Az önce de Demirtaş'a gittim başarılar diledim. Akşam da Recep Tayyip Erdoğan ile 21.00'da parti genel merkezinde görüşeceğiz. Benim derdim Türkiye. Hani diyor ya çılgın proje var ‘Kanal İstanbul' bundan 40 sene 50 sene önce Demirel ilk köprüyü yaptı 4. Köprüyü de İnce gelir yapar. Benim en çılgın projem bu ülkede huzur içinde beraber yaşamak, bu milleti barıştırmak. Ben bunun için buradayım” dedi.

 

“ÜNİVERSİTELERİ BÖLDÜRMEYECEĞİM”

 

İktidara yüklenen Muharrem İnce “Camileri böldüler şu tarikat bu tarikat. Medyayı böldüler, şehitleri böldüler. Kıbrıs şehitleri ayrı, 15 Temmuz şehitleri ayrı. 15 Temmuz’da şehit olduysan al şu para. Cudi'de şehit olursan bu para. En son sıra üniversitelere geldi üniversiteleri böldürmeyeceğim. İnsanlar içeride kavga ederse bölünürse bu sefer dışarıdan size laf gelir. Önce içeride birlik, dirlik sonra Fransa, Putin hepinizle görüşeceğiz. Önce 80 milyonun bir olmasını diri olmasını ben size bir göstereceğim” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANI TEKTİR”

 

İnce konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tek olan şeyler değerlidir tek olan şey bir kesimin olamaz. Cumhurbaşkanı tektir. Vatan tektir CHP’lilerin vatanı MHP’lilerin vatanı ayrı olur mu? Cumhurbaşkanı da tektir. Partili olamaz. Ben 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Kim olacak biliyor musunuz bu gariban olacak bu gariban. Dün diyor ki Erdoğan, ‘gariban aday’ Düşündüm 3 Kasım 2002'de milletvekili oldum. Sayın Erdoğan. Benden 5 ay kıdemsiz. Hepimiz yüksek maaş alıyoruz ben gariban oldum da sen nasıl zengin oldun? Ülkede öğretmen gariban oluyorsa, emekli gariban oluyorsa, çiftçi gariban oluyorsa orada bir sıkıntı var. O zaman bu ülkeye gariban, zenginleşmeyen bir cumhurbaşkanı lazım. Size bir sözüm var. Siz zenginleşmeden ben zenginleşmeyeceğim. Siz ne kadar zenginleşirseniz ben o kadar zenginleşeceğim”

 

“TÜRKİYE SENDEN BÜYÜKTÜR”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bunların tek amacı beni indirmek” sözlerini de anımsatan Muharrem İnce “Dolar durdurulamıyor. Cumhurbaşkanı diyor ki “Tek dertleri beni indirmek” Benim derdim seninle değil. Benim derdim Türkiye. Sen oradan indiğinde dolar, euro inecekse, sen oradan indiğinde benzin inecekse sende in be kardeşim in ne olacak? Sen 80 milyondan daha mı değerlisin? Dünya beşten büyüktür diyordun evet haklısın Türkiye de senden büyüktür” dedi.

 

“BİZİM DÖNEMDE ASLA KANMAYACAĞIZ”

 

Aklının almadığı bir şey olduğunu söyleyen İnce “Manifesto diye bir şey yayınladı bu gelecek bildirgesi. Sen 16 senedir iktidarsın. Sen yayınlayamazsın bunu ben yayımlarım. Sen ancak iflas, günah çıkarma belgesi yayımlarsın. Yeni dönemde ne olacak? Bizim dönemde asla kanmayacağız, kandırılmayacağız. Birileri beni kandırmayacak, biz de milleti kandırmayacağız. İnce eleyip sık dokuyacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben konuştukça bunlar ince hastalığa yakalanır. Bana oy verip partime oy vermeyen münafıktır diyor. İslam’da münafık kelimesi kötü bir şeydir. Ben Müslüman kardeşlerimden bir şey rica ediyorum. Madem Erdoğan'a oy verip partiye oy vermeyince münafık oluyorsunuz ikisine de vermeyin münafık olmayın"

 

“BAŞ ÖRTÜSÜYLE BİR DERDİM YOK”

 

Bilim, hukuk, özgürlük, insan hakları diyen bir cumhurbaşkanı olacağını dile getiren İnce “Gençler Muharrem abiniz size 19 Mayıs'ta gençlik bursu, 29 Ekim’de Cumhuriyet bursu verecek geri dönüşümsüz. 25 Haziran sabahı Türkiye'de yapılan bütün sınavlarda ister KPSS ister üniversite sınavları hiçbirinden ücret alınmayacak. 80 milyonluk ülke kendi evlatlarını sınava sokarken para alıyorsa bu ayıptır. Bunun ücretini nereden tahsil edeceğim? Sarayın ışıklarını kısacağım. Saray bilim merkezi olacak” dedi. Başörtüsüyle bir derdinin olmadığını söyleyen İnce “Büyük bir yolculuğa çıkacağız şimdi bir korku salıyorlar korku şu; muhafazakarlara sesleniyorum. Başörtünü ister evinde ister dışarıda ister devlette tak. Canın nerede istiyorsa orada tak başörtünü. Bunu siyaset malzemesi yapma. Bunu kullandırma” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU