Yeni İşim Girişim Programı'nın kazananları belli oldu

Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan ''Yeni İşim Girişim Programı'' 2018 Finali Kırklareli Eski Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda dÃ?

GÜNDEM 8.05.2018 16:43:00 0
Yeni İşim Girişim Programı

Etkinliğin açılışında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattığımız “Yeni İşim Girişim Programı” kapsamında 30 Trakyalı genç girişimci dört ay boyunca özel bir eğitimden geçti. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz program kapsamında adaylar iş modeli kanvas eğitimi, iş planı workshopları, c level sohbetler, girişimci mentorluğu, disc profil analizi, mvp ile pazara giriş gibi eğitimlerini alırken, finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı” dedi.

 

8 PROJE FİNALE KALDI

 

 Girişimcilerin geçen ay programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sunduğunu ve bunlardan 8 tanesinin büyük finalde yarışmaya hak kazandığını belirten Şahin “Bugün jürinin beğenisini toplayan üç proje sahibi girişimci Silikon Vadisi’ne gidecek ve orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak. Bölge üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları, teknopark ve teknoloji transfer ofislerinin de destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu program ile bölgedeki yenilikçi uygulama ve patent sayısının artmasını, orta ve uzun vadede bölgesel girişimcilik ortamının güçlenmesini ve yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

 

PROJELERİNİ SUNDULAR

 

“Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında bilişimden sağlığa kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler Silikon Vadisi’ne gitmek için yatışırken, 8 aday projelerini sunduktan sonra profesyonellerden oluşan jüri, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan üç projeyi belirledi.  Bu kapsamda TR Cari isimli projesiyle Lüleburgaz’dan Erdem Hilmi Küçükköse, Akıllı Tarım projesiyle Hayrabolu’dan Bahri Kırbıyık ve Diyabi isimli projesiyle Edirne’den Mücahit Dalyan silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandı. Ayrıca yarışmanın dördüncüsü 7 bin TL, beşincisi 5 bin TL değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer üç proje sahibi altı aylık mentor/danışman desteğinden yararlanacak.

 

Haber / Ayşenur AYDIN