Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumu dün saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Meclis komis

GÜNDEM 7.05.2018 18:08:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci oturumu saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2017 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

Raporda 2017 Gider Bütçesi’nin 132 milyon 200 bin TL tahmin edildiği ve bir önceki yıldan 6 milyon 212 TL’lik yapılan devir ile toplam 140 milyon 200 bin 212 TL’lik ödenek verildiği, 137 bin 64 TL olarak gerçekleştiği belirtilirken, Gider Bütçesi’nin gerçekleşme oranının yüzde 98 olduğu ifade edildi. Gelir Bütçesi’nin de 132 milyon 200 bin TL olarak tahmin edildiği yıl içerisinde 141 milyon 566 bin 593 TL tahakkuk ettiği ve tahakkuk oranının yüzde 105 olduğu, yıl içerisinde 131 milyon 5 bin 600 TL brüt gelir, 129 milyon 491 bin 140 TL net gelir gerçekleştiği, gerçekleşme oranının yüzde 96, tahsilatın toplam tahakkuka oranının ise yüzde 80 olduğu ifade edildi. Çerkezköy Belediyesi’nin 2017 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi oy çokluğu ile kabul edilirken, yeni Meclis Üyesi olan Nevzat Teker ise çekimser oy verdi.

 

OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Huzur Hakkı ücretinin tespiti hakkındaki komisyon raporu görüşüldü. Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 39’uncu madde uyarınca belediyeye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri miktarında Huzur Hakkına ödenmesine komisyon tarafından oy birliği ile karar verildiği belirtilirken, komisyonun kararı meclisten de oybirliği ile geçti.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerde bulunan 7 adet Belediye hissesinin satışı görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün ‘Spor Kulüpleri Nakdi Yardım Tutarlarının Tespiti ve Mevcut Yönetmeliğe İlave Madde Eklenmesi’ hakkındaki yazı oy birliği ile kabul edilirken, Çerkezköy Belediyesi mülkiyetinde bulunan muhtelif taşınmazların satışının yapılması görüşülerek, 7 adet taşınmazın açık arttırma suretiyle satışının yapılması için Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi konusu ise AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.

 

“KOMİSYON OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALDI”

Toplantı Fen İşleri Müdürlüğü’nün Kızılpınar’daki yol ve üstyapı çalışmaları için bankalardan 7 milyon TL kredi çekilmesi talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti.  Komisyonun ilgili talebi uygun gördüğü belirtilirken, Belediye Başkanına yetki verilmesine CHP’li Serdar Ürkmez, Binali Etyemez ve Taner Bahar’ın evet oyu kullandığı, AK Partili Melek Şen ve Seyithan Caferoğlu’nun ise İller Bankası faiz oranını aşmamak kaydı ile evet oyu kullandığı ve kararın oy birliği ile alındığı belirtildi.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündem maddesine ilişkin söz alan AK Partili Meclis Üyesi Seyithan Caferoğlu “Bu zamana kadar İller Bankası’ndan çektiğiniz kredilere evet dedik. Bugünde sadece İller Bankası’ndan çekeceğiniz krediler için evet dedik” ifadesini kullandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İstasyon Mahallesi 206 ada 47 ve 49 parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi ve Kızılpınar Mahallesi 709 ada 13 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN İSMİ VERİLECEK

Toplantının son gündem maddesinde 7 Cumhuriyet Halk Partili  Meclis Üyesi'nin verdiği önerge görüşülerek. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları’nda yapılan 14 bin 200 metrekarelik park ve yeşil alana Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Rekortmen Halterci Naim Süleymanoğlu’nun isminin verilmesi talebine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu görüşüldü. İlgili talep belediye meclisi tarafından da uygun görülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin oylanmasının ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcumuz olan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun ismini Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kumlu Geçit Emlak Konutları’nda yapılan 14 bin 200 metrekarelik park ve yeşil alana vereceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU