'Haklar ve politik problemler' tartışıldı

Süleymanpaşa Belediyesi, tarafından düzenlenen Felsefe Günleri etkinliğinde Türkiye'nin önde gelen felsefe eğitmenleri ve felsefe dernekleri temsilcileri, "Haklar Ve Politik Problemler" konusunu tartışt?

GÜNDEM 7.05.2018 18:06:00 0

2 gün boyunca Değirmenaltı Mahallesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Süleymanpaşa Belediyesi Felsefe Günleri kapsamında “Haklar Ve Politik Problemler” teması üzerine çeşitli konular ele alınırken, 5 oturum ve bir film gösterimi yapıldı.Türkiye’nin en önemli felsefe uzmanlarının katıldığı etkinlik, Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi ile işbirliği içinde gerçekleştirilirken, Prof. Dr. Solmaz Zelyüt, Prof. Dr. Nazile Kalaycı, Prof. Dr. Hakan Çörekçioğlu, Prof. Dr. Serdar Öztürk, Doç. Dr. Yavuz Adugit, Doç. Dr. Özlem Duva Kaya, Sosyolog Çağrı Uluğer, Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Yılmaz Murat Bilican, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Rahmi Öğdül ve Gülsel Şeker iki gün boyunca Süleymanpaşa’da bilgi, hak, özgürlük, etik, adalet gibi kavramlar üzerine etkileyici konuşmalar yaptılar.

 

PLAKET VERİLDİ

 

Hukukun Politikaya Sonralığı, İnsan Hakları: İyi Yaşama Olanağı Olarak Politikanın Hakikati, Klasik Tragedyalarda Siyasal Boyut, İnsan Güvenliğine Felsefi Bir Temellendirme, Yargının Eril Karakterinden Yasanın Şiddetine: Oresteia Örneğinde Nomos’un Eril Yapısı, Zombi Hakları, Hak mı Kudret mi? Politik Öznenin Kuruculuğu Üstüne ve Bir Hak Olarak Felsefe Eğitimi başlıklı oturumlar gerçekleştirildi. Ayrıca yönetmenliğini Pelin Esmer’in yaptığı İşe Yarar Bir Şey film gösterimi ile İşe Yarar Bir Şey Filminde İşe Yarar Olmayanı Arayış: Sanatın Yarattığı Çatallanmaya Felsefi Bakış başlığı altında filmin incelemesi de yapıldı.Felsefe öğretmenleri ve felsefe meraklılarının ilgi gösterdiği etkinlik sonunda katılımcılara Başkan Yardımcısı Gülferah Güral plaket sundu.

 

ETKİNLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

 

Etkinliği değerlendiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Felsefe, ya da daha genel anlamda düşünme, sorgulama üzerine daha fazla eğilmemiz, içinde yaşadığımız dünyayı, coğrafyayı, zamanı ve koşulları doğru değerlendirmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bilgi dediğimiz şey dünyada gücün hammaddesi haline gelmiş durumda ancak bilgiyi doğru kullanabilmek daha da önemli. En azından birey olarak hak, ödev nedir öğrenmemiz, insan olarak haklarımız, özgürlüklerimizin sınırı gibi kavramların ne anlama geldiğini bilmemiz ve insan olmaktan gelen haklarımızı talep edebilmemiz gerekiyor. Bu anlamda vatandaşlarımıza geniş bakış açıları ve farklı yorumlar gösterebilmek için Felsefe Günleri'ni düzenledik” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ