Satranç şampiyonlarına ödülleri verildi

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen satranç turnuvasının bu yıl 7'ncisi düzenlendi. İki gün süren mücadelelerin ardından kazananlara düzenlenen törenle ödülleri verildi. Turn

SPOR 7.05.2018 17:09:00 0
Satranç şampiyonlarına ödülleri verildi

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen satranç turnuvasının bu yıl 7’ncisi düzenlendi. 29 Ekim Spor Kompleksi’nde düzenlenen ve cumartesi başlayan Çerkezköy Belediyesi 7. Geleneksel Satranç Turnuvası iki gün sürdü.

 

İKİ GÜN SÜRDÜ

 

Turnuvanın ilk günü gerçekleştirilen seremoni törenine katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz Satranç Turnuvası’nda sizleri satrançla buluşturuyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek katkılarından dolayı Satranç Federasyonu'na ve temsilcilerine, Çerkezköy’de satrancı sporcularla buluşturan ve çeşitli illerden sporcuların buraya katılmasını sağlayan Remzi Yakut’a teşekkür etti.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak satrancın güzelliğini, sporun güzelliklerini turnuvalar ile ortaya koymak için Satranç Turnuvasını geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek “Ülkemizin 12 ilinden kentimize gelen çok değerli sporcu kardeşlerimize, onlara destek olan ailelerine teşekkür ediyor, bu güzel birlikteliğin devam etmesini diliyor, herkese başarılar diliyorum” dedi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Turnuva, Vahap Akay’ın açılış hamlesi ile başladı.  Turnuvanın ikinci gününde ise final müsabakaları oynandı. Mücadelelerin ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül töreni öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, “Bu yıl 12 ilden yaklaşık 300 sporcumuzun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz 7. Geleneksel Satranç Turnuvası sona erdi. Katılımlarından dolayı tüm sporcularımıza ve velilerimize teşekkür ediyorum. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

“GÖREVİ DEVREDECEĞİM”

 

Ödül töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi Remzi Yakut da, Çerkezköy’de satrancın gelişmesi adına bugüne kadar sürdürdüğü Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği görevini bırakacağını, görevini Ömür Çelik’e devredeceğini ifade ederek “Bu zamana kadar Çerkezköy’de satrancın gelişmesi için yaptığımız çalışmalarda bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve tüm satranç severlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

PARA ÖDÜLÜ DE VERİLDİ

 

Turnuvada A Kategorisi’nde 1’inci olan Eyüp Kazoğlu’na 1000 TL, kupa ve madalya; 2’nci olan İsa Özgür’e 800 TL, kupa ve madalya; 3’üncü olan Taha Mert Dönmez’e 500 TL kupa ve madalya; En İyi Bayan Sporcu Sümeyye Gülçeken’e 300 TL ve madalya verildi. B Kategorisi’nde 1’inci olan Musa Çifçi’ye 500 TL, kupa ve madalya; 2’nci olan Metin Hatipoğlu’na 300 TL, kupa ve madalya; 3’üncü olan Mehmet Yavuz’a 200 TL, kupa ve madalya; En İyi Bayan Sporcu Zeynep Gül’ de 200 TL ve madalya verildi.

 

SATRANÇ KİTABI DA HEDİYE EDİLDİ

 

12 Yaş ve Altı Kategorisi’nde 1’inci olan Ömer Tüncer’e 300 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı verilirken, 2’nci olan Çağdaş Berat Erişen’e de 200 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı hediye edildi. 3’üncü olan Hilal Yalvaç’a 100 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı verilirken, bu kategoride 4-5-6-7-8-9 ve 10. Sporculara da madalya ve satranç kitabı verildi. Bu kategoride En İyi Bayan Sporcu olmayı başaran Hilal Yalvaç’a ayrıca 100 TL ve madalya verildi.

 

10 YAŞ VE ALTI KATEGORİSİ'NDE DERECEYE GİRENLER

 

10 Yaş ve Altı Kategorisi’nde 1’inci olan Ahmet Efendioğlu’na 300 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 2’nci olan Barkın Kerem Yıldız’a 200 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 3’üncü olan Çağan Gürsoy’a 100 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 4-5-6-7-8-9 ve 10’uncu olan sporculara madalya ve satranç kitabı; En İyi Bayan Sporcu Beyza Ayşe Ataman’a da 100 TL ve madalya verildi.

 

8 YAŞ VE ALTI KATEGORİSİ'NDE DERECEYE GİRENLER

 

8 Yaş ve Altı Kategorisi’nde 1’inci olan Emre İldiz Yiğit’e 300 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 2’nci olan Ömer Ata Uzunay’a 200 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 3’üncü olan Kerem Arda’ya 100 TL, kupa, madalya ve satranç kitabı; 4-5-6-7-8-9 ve 10’uncu olan sporculara madalya ve satranç kitabı; En İyi Bayan Sporcu Deniz Azra Şahin’e de 100 TL ve madalya verildi.  Ayrıca turnuvada her kategoride en başarılı Çerkezköylü sporcu olmayı başaran Taha Mert Dönmez, Mert Kaplan, Emre Yiğit İldiz, Çağan Gürsoy Berk Altay’a kupa takdim edilirken; turnuvayı tamamlayan bütün sporculara da katılım madalyası verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU