Artovalılar Derneği'ne görkemli açılış

Çerkezköy'de bir süre önce kurularak faaliyete başlayan Artovalılar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin binası görkemli bir törenle açıldı. Açılışta

GÜNDEM 6.05.2018 19:06:00 0
Artovalılar Derneği

Çerkezköy’de bir süre önce kurularak faaliyete başlayan Artovalılar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı yapıldı.


“KARDEŞ ŞEHİR OLMASINI İSTİYORUZ”
 

Akay-Tunalı İş Merkezi’nde dün saat 14:15’te düzenlenen açılışta konuşan Artovalılar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Serdaroğlu, “Artovalılar olarak biz burada yaşamımızı sürdürdüğümüz ilçemiz Çerkezköy’e katkı ve destek vermek için dernek çatısı altında bir araya geldik. Biz Artova ile Çerkezköy’ün kardeş şehir olmasını istiyoruz” dedi.


TÜRKİYE MOZAİĞİ
 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da açılışta yaptığı konuşmada derneğin ilçeye ve bölgeye hayırlı olmasını temenni etti. Çerkezköy’ün 81 ilden gelen insanların buluşma noktası ve aynı zamanda bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydeden Akay “İnsanlarımızın burada buluşmasının en büyük etkeni de kentimizin bir sanayi kenti olmasıdır” dedi.


ÇERKEZKÖY’DE KARDEŞLİK VAR
 

Çerkezköy’deki hemşehri derneklerini önemsediklerini kaydeden Akay “Çerkezköy kültürlerin yaşayacağı bir kent olma yolunda da önemli bir kent. Tokatlıların, Artovalıların bu dernek çatısı altında buluşması Çerkezköy’ün birlikteliğine renk katacaktır” dedi. Çerkezköy’de insanların aynı pazardan alışveriş yaptığını, aynı kahvede buluştuğunu dile getiren Akay “Çocuklarımızı evlendirerek akraba oluyoruz. Çerkezköy’de sen ben yok, kardeşlik var” dedi.


“ANA VE BABA OCAĞI'NDA BAŞLADIK”
 

Açılışta Artova Belediye Başkanı Lütfi Yalçın da konuşma yaptı. “Kendileri burada olup, yürekleri ana ocağında olan hemşerilerimizi muhabbetle kucaklıyorum” diyerek konuşmasına başlayan Yalçın “Bu oluşuma biz Artova’da Ana ve Baba ocağında başladık. Ekmeklerini bu ilçede arayan ve nüfus yoğunluğu olan hemşehrilerimiz Artovalılar ve Köylerini bu dernek çatısı altında buluşturduk” dedi.


PLAKET TAKDİM EDİLDİ
 

Derneğe her zaman gerekli desteği vermeye devam edeceklerini söyleyen Yalçın “Çerkezköy gerçekten Türkiye’nin bir mozaiği ve burada 81 ilden gelen insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde kardeşçe, dostça yaşıyor” dedi. Konuşmaların ardından Artova Belediye Başkanı Lütfü Yalçın, Dernek Başkanı Erkan Serdaroğlu’na  Artova Tren İstasyonu'nda çekilen Buharlı Tren Tablosu'nu hediye ederken, Dernek Başkanı Serdaroğlu da Başkan Akay ve Başkan Yalçın’a plaket takdim etti.


KATILIM YOĞUN OLDU
 

Açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Artova Belediye Başkanı  Lütfü Yalçın, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Tanışık, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti Artova İlçe Başkanı Devran Zeytin, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ayhan Çitil, AK Parti 27. dönem Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Akın Yılmaz, Av. Ercan Üçel, MHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Koray Önsel, Hakan Beceren, Artova Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Artovalılar ve Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı  Erkan Serdaroğlu ve dernek yönetimi ile çok sayıda davetli katıldı.


Haber / Ayşenur AYDIN