Hıdırellez Kahvaltısı'nda bir araya geldiler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa sahil yürüyüş alanında Hıdırellez Kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eşi Gülseren

GÜNDEM 6.05.2018 11:22:00 0
Hıdırellez Kahvaltısı

“BEREKET VE BARIŞ GETİRSİN”
 

Hıdırellez dolayısıyla sabah erken saatlerde dualarını ve dileklerini denize atan çok sayıda vatandaşın katıldığı kahvaltı etkinliğine Albayrak'ın yanı sıra, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, daire başkanları, şube müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Albayrak yaptığı açıklamada, "Yıllardır süregelen bu geleneğimizi devam ettirmek, sevgi, barış ve kardeşlik dilemek için bugün burada toplandık. Dileklerimizi diledikten sonra vatandaşlarımızla hep beraber kahvaltı yaptık. Hıdırellez tüm halkımıza huzur, bereket ve barış getirsin" dedi.


“İNSANLARI ORTAK DEĞER ETRAFINDA BİRLEŞTİRMEKTİR”
 

Hıdırellez dolayısıyla açıklama yapan Albayrak “Yüreklerimizi yaşama sevinciyle dolduran baharın güzel günlerinin müjdecisi Hıdırellez'e hep beraber kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hızır ve İlyas peygamberlerin, yeryüzünde kavuştukları bu güzel ve anlamlı gün, içimizdeki doğa sevgisini arttırırken bahar mevsiminin güneşli ve güzel günlerinin gelişini de müjdelemektedir. İnanç ve geleneklerimizde önemli bir yeri olan Hıdırellez Günü'nde kırlara ve yeşilliklere gidilerek çiçek toplanır, oyunlar oynanır, baharın ilk kuzusu kesilir ve iyi dileklerle dualar edilir. Sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmanın günü olan Hıdırellez, insanları ortak değerler etrafında birleştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez Günü'nün, sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.


Haber / Özge MERİÇ