Meclis 2'nci kez toplandı

Kapaklı Belediyesi Mayıs ayı ikinci oturumu dün saat 16.00'da yapıldı. Kapaklı Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın Ankara'da olması dola

GÜNDEM 4.05.2018 18:37:00 0
Meclis 2

Toplantıda, ilk oturumda komisyonlara havale edilen konuşlarla ilgili komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.


OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
 

1564 sayılı kentsel dönüşüm projesi hazırlanmasına ilişkin komisyon raporu okunurken, komisyonun “50 hektarlık alana kentsel dönüşüm projesi hazırlanacağından bu kapsamda İsmetpaşa, Atatürk ve Bahçelievler mahallelerinde belirlenen toplam 50 hektar alan için hazırlanan krokilerde gösterilen sınırların kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesi ve kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalar hakkında halkın bilgilendirmesi, konunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesi” yönünde aldığı karar mecliste de oybirliği ile kabul edildi.


KOMİSYON RAPORU OKUNDU
 

Toplantıda “Kapaklı Atatürk mahallesi 2131 ada 2 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği” ile ilgili komisyon raporu da görüşülürken, komisyonun 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan paftaları ve plan açıklama raporu incelenerek 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliğinin 3194 sayılı imar kanununu 8(b) maddesi gereğince onaylanmasının ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununun 7(b) ve 14’üncü maddesi ile 5393 sayılı belediye kanunun 18(c) maddeleri gereğince onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesinin uygun olduğuna karar verdiği belirtildi. Komisyon raporu meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.


HALİL İBRAHİM ERKAN SEÇİLDİ
 

Kent Estetik Komisyonu çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmelik ile ilgili İmar Komisyonu Raporunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından yönetmelik gereği oluşturulacak komisyonda görev yapmak üzere bir belediye meclis üyesinin seçilmesine karar verdi. Açık oylama ile yapılan seçimlerde AK Parti’nin adayı Nezahat Erdoğan 6 oy alırken, CHP’nin adayı Halil İbrahim Erkan ise 11 oy alarak komisyona seçildi. 2017 yılı mali yılı gelir ve giden hesapları ile ilgili oy çokluğu ile karar alan Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi.



TARLALARIN KİRALANMASI KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ
 

Pınarça Mahallesi’nde bulunan 885 parselde bulunan 10.250 metrekare ve 1422 parselde bulunan 33.125 metrekare tarlanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili İmar Komisyonu Raporunun da görüşüldüğü toplantıda, komisyonun açık teklif usulü ile on yıllığına tarım arazisi olarak tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması ve kira iş ve işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için Belediye Başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesinin hususunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verdiği ifade edildi. Komisyonun kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.


KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK
 

Vize’ye bağlı Develi, Hasbuğa ve Çavuşköy’ün kamelya ve bank ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun da görüşüldüğü toplantıda üçer köşe, beşer adet bank ve birer adet kamelyanın Kapaklı Belediyesi tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi. Süloğlu Belediyesi’nin mesire alanında kullanılmak üzere belediye imkanları ölçüsünde kamelya ve masa ihtiyacının karşılanması konusu ile derece yapan sporcuların ödüllendirilmesi konusunda komisyon çalışmalarının devam etmesi karara bağlandı. İmar komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen İsmetpaşa Mahallesi 363 ada 6 parselde bulunan 702,47 metrekarelik hissenin maliye hazinesine bedelsiz devri maddesi görüşüldü. Komisyon raporu mecliste de oybirliği ile kabul edildi.


Haber/Gülveren ALTUNOĞLU