BSH, bin fidanı toprakla buluşturdu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan BSH Ev Aletleri firması, geleneksel hale getirdiği ağaç dikimi etkinliklerini sürdürüyor. 17'nci fidan dikimi etkinliği kapsamında Kapaklı KaraaÄ?

GÜNDEM 4.05.2018 14:46:00 0
BSH, bin fidanı toprakla buluşturdu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren BSH Ev Aletleri firması, bu yıl 17’nci fidan dikimi etkinliği düzenledi.


BU YIL 17’NCİSİ DÜZENLENDİ
 

Dün saat 10:00’da Kapaklı Karaağaç Mahallesi Karagöz Dere Mevkii’ndeki alanda düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Tugay Komutan Vekili Yarbay Koray Özen, Kapaklı Belediye Başkanvekili Kemal Kenar, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Özgür Cengiz, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, BSH Türkiye İcra Kurulu Üyesi Joerg Schaupp, BSH Türkiye, Ortadoğu, Afrika, BDT Bölgesi Bulaşık Makinesi Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Ralf Werner Lohmann,  okul müdürleri ile BSH fabrikası yetkilileri ve firma çalışanları katıldı.


“KARBON SALINIMINI AZALTMAK İSTİYORUZ”
 

Geleneksel hale getirdikleri fidan dikimi etkinliğinin bu yıl 17’ncisini düzenlediklerini belirten BSH Türkiye İcra Kurulu Üyesi Joerg Schaupp “BSH, 50 yıllık tarihi ile daima sürdürebilirlik için çabalıyor. Bu şirketimizin temel değerlerinden biridir” dedi. Çevresel sorunlar daha da zorlaşırken, BSH olarak çevrenin korunması için gerçekten çabalayan bir şirket olduklarını kaydeden Joerg Schaupp “İlk olarak Çerkezköy başta olmak üzere, fabrikalarımızda çevre koruma programlarını uygulamaya koyduk. BSH sadece ürünlerinin üretiminden kaynaklanan çevresel etkilere değil aynı zamanda hepimizin yaşamını iyileştirmek için verdiği tüm hizmetlere de odaklanmaktadır. Karbon ayak izi bizim için en büyük zorluklardan biri ve biz 2025 yılına dek karbon salınımını yaklaşık olarak 1/3 oranında azaltmak istiyoruz” dedi.


“GELECEĞE DE YATIRIM YAPIYORUZ”
 

Joerg Schaupp, 17 bin 500’üncü ağacı dikerek hep birlikte çevreye ve sürdürülebilirliğe her yıl olduğu gibi bir miktar daha katkıda bulunacaklarını kaydetti. Fidan dikimi etkinliğinde konuşan BSH Türkiye Ortadoğu, Afrika, BDT Bölgesi Bulaşık Makinesi Ürün Grubu Başkan Yardımcısı Ralf Werner Lohmann da BSH ailesi olarak Türkiye’de de hizmet veren köklü ve büyük bir şirket olduklarını ifade etti. Sadece istihdam ve ürünlerle değil çevreye olan saygı ve bilinçlerinin de herkes tarafından bilindiğini söyleyen Ralf Werner Lohmann, “Üretimimiz artarak devam ederken, doğal kaynakların azaldığı günümüzde sürdürülebilirlik her geçen gün daha da önem kazanıyor. Yaptığımız işe duyduğumuz saygının yanında doğaya da duyduğumuz saygı ile doğa dostu ürünler üretirken geleceğimize de yatırım yapıyoruz” dedi.


“SU TÜKETİMİ DÜŞÜK ÜRÜNLERE ÖNCELİK VERİYORUZ”
 

“Ürünlerin kullanımı esasındaki, geri dönüşüm ve bertaraf dahil, enerji ve su tüketimi kaynaklı çevresel etkileri ürünün yaşam döngüsündeki diğer aşamalarla kıyaslandığında daha yüksektir” diyen Ralf Werner Lohmann, bu nedenle BSH olarak enerji verimliliği yüksek, su tüketimi düşük ürünlerin geliştirilmesine öncelik veriyoruz” dedi.


YEŞİLİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
 

Duyarlılıklarından dolayı BSH fabrikasına teşekkür eden Kapaklı Belediye Başkanvekili Kemal Kenar da “BSH yetkililerinin bu kadar betonlaşmanın olduğu bir yerde yönetim kurulu olarak böyle yeşil alanların yapılmasına katkı sağlaması bizim için çok önemlidir” dedi. Kenar, yeşilin önemine de dikkat çekti.


“6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR”
 

Türkiye Cumhuriyeti devletinin çalışarak, üreterek, kazanmak isteyen her türlü sermaye grubuna gerekli kolaylığı sağladığını belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer de “Ülkemizde yatırım yapan hiçbir firma ayrımcılığa ve dışlanmayla karşı karşıya kalmamıştır. Ülkemiz hukuk devletidir ve kurallar çerçevesinde üretim yaptıktan sonra bütün firmalar kazançlı bir şekilde yatırımlarını geri alabilirler” dedi. BSH firmasının bölgede 6 binin üzerinde kişiye istihdam yarattığını ifade eden Yüzer “Onların daha fazla kazanmasını ve bölgemize ve ülkemize daha fazla kazandırmasını istiyoruz. Ağaç dikme çevre sorumluluğu açısından BSH fabrikasının yaptıkları takdire şayan. Fakat biz onlara şunu söylemek istiyoruz. Sizin 6 bin çalışanınızın birçoğu bu bölgede oturuyor. 6 bin çalışanın çok büyük çoğunluğunun çocukları ise bu bölgede okullara gidiyor. Bu bölgedeki hastanelerden hizmet alıyorlar. Biz isteriz ki BSH sadece çevre anlamında sosyal sorumluluk projesine imza atmasın, eğitim, sağlık ve kültürel anlamlarda da sosyal sorumluluk projelerine imza atsın. Kendi çalışanları başta olmak üzere bu ülkede insanların bu firmaya bakış açısını daha pozitif hale getirsin, bu firmanın tanınırlığını artırsın” diyerek katkılarından dolayı BSH fabrikasına teşekkür etti. Etkinlikte BSH fabrikası tarafından protokol üyelerine plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından Karaağaç Karagöz Dere Mevkii’nde bulunan 10 dönümlük alanda bin adet karaçam fidanı dikildi.


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU