Hem ülkede hem bölgede aday adayı bolluğu

24 Haziran'da yapılacak olan 27. Dönem milletvekilliği için AK Parti'de aday adaylığı başvuruları çarşamba günü sona erdi. Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı için mevcut milletvekilleri

GÜNDEM 3.05.2018 18:52:00 0
Hem ülkede hem bölgede aday adayı bolluğu

24 Haziran’da yapılacak olan 27. Dönem milletvekilliği için AK Parti’de aday adaylığı başvuruları çarşamba günü sona erdi.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI ÇOĞUNLUKTA

 

7 milletvekilinin seçileceği Tekirdağ’da AK Parti’den Mevcut Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile birlikte toplam 60 kişi milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunurken, birçok meslek grubundan renkli simalarının yer aldığı AK Parti aday adaylığı yarışında müracaatlarda Çerkezköy ve Kapaklı’nın sayısal olarak çoğunlukta olması dikkat çekti.

 

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

 

2015 seçimleri öncesinde AK Parti’den 33 milletvekili aday adayının başvuru yaptığı Tekirdağ’da bu kez sayı 60 oldu.  AK Parti’ye Türkiye genelinde ise toplam 7 bin 220 aday adaylığı başvurusunu yapılırken, 7 bin 220 başvuru ile cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atıldı.

 

KAPAKLI’DAN 6 BAŞVURU, ÇERKEZKÖY’DEN 7

 

Kapaklı’dan aday adaylığı için Akın Yılmaz, Ceylan Yanar, Alpay Arı, Mutlu Canbaz, Sedat Karaduman ve Ercan Üçel başvuru yaparken, Çerkezköy’den de Abdullah Öğe, Melek Yeşil Sarıtaş, Gökhan Alphan, İsmail Akın, Rahmi Yılmaz ve Nilgün Zaimoğlu ile Çerkezköy’de 2004-2014 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ali Ertem başvuru yaptı.

 

10 KİŞİ YENİDEN ADAY ADAYI

 

Mevcut milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün ile birlikte 2015’te AK Parti’den Tekirdağ milletvekili aday adayı olan Ahmet Aygün (Tekirdağ Eski Belediye Başkanı), Ali Ertem (Çerkezköy Eski Belediye Başkanı), Çiğdem Koncagül (İl Kadın Kolları Eski Başkanı), Engin Tekin, Hakan Sunal (Uzman Doktor), Mestan Özcan (İş Adamı) ve Gökhan Alphan yeniden aday adaylığı başvurusunda bulundu.  

 

İŞTE AK PARTİ’NİN ADAY ADAYLARI

 

Abdullah Öğe (Çerkezköy İlçe Eski Başkanı), Ahmet Akçay (Tekirdağ İl Eski Başkanı), Ahmet Aygün (Tekirdağ Belediye Eski Başkanı), Akın Yılmaz, Ali Ertem (Çerkezköy Belediye Eski Başkanı), Ali Gümüş, Alpay Arı,  Anılcan Çolak, Bestami Özsoy, Beytullah Karadeniz, Can Ünsal Kırat, Cem Karaca,  Ceylan Yanar,  Çiğdem Koncagül, Doğan Akar, Engin Adıgüzeloğlu,  Engin Tekin, Ercan Üçel, Erdinç Erdem,  Ethem Çetin, Gökhan Alphan, Gülender Sevgili, Hakan Sunal, Hüseyin Gezen, İlhami Sezgin, İrfan Koca, İsmail Akın, İsmail Güleroğlu, İsmet Albayrak, Kerim Atalay, Kurtuluş Ay, Mahmut Yağbasan, Mehmet Eker, Mehmet Gündüz, Mehmet Şık (Tekirdağ İl Eski Başkanı), Melek Yeşil Sarıtaş, Mestan Özcan, Metehan Girgin, Murat Yıldız, Mustafa Çalım, Mutlu Canbaz, Nagihan Bayol, Nesibe Ünal, Nihat Can Arıcılar, Nilgün Zaimoğlu, Nizamettin Mavikuş, Rahmi Yılmaz, Ramazan Yaman, Rüştü Gökay Güneş, Sedat Karaduman, Sedat Turan, Serkan Alkan,  Sevilay Bozdoğan, Tuğçe Bozdoğan, Veysi Dalmış, Yavuz Avcı, Zeki Ünal Yümün ile mevcut Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU