Kitap kurtları sınavda ter döktü

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır' isimli kitap okuma yarışmasının sınavı Pazar günü yapıld

GÜNDEM 29.04.2018 17:55:00 0
Kitap kurtları sınavda ter döktü

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ isimli kitap okuma yarışmasının sınavı Pazar günü saat 11:00’da yapıldı.

 

 

2 BİN 521 ÖĞRENCİ KATILDI

 

Sınav ortaokul öğrencileri için 5 sınav merkezinde yapılırken, sınava toplam bin 856 ortaokul öğrencisi katıldı. Lise öğrencileri için de bir sınav merkezinde yapılan sınava 665 öğrenci katıldı. Ortaokul öğrencileri Christy Brown’un ‘Sol Ayağım’, Mavisel Yener’in ‘Dolunay Dedektifleri İz Peşinde’, Rıfat Ilgaz’ın ‘’Halime Kaptan’, Miyase Sertbatur’un ‘Sizin Sakladıkları’, Behiç Ak’ın ‘Çatıdaki Gezegen’ ve Sevim Ak’ın ‘Domates Saçlı Kız’ isimli kitabından sınava girerken, lise öğrencilerine de Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’, Cengin Aytmatov’un ‘Gün Olur Asra Bedel’, İskender Pala’nın ‘Şah Sultan’, Abbas Sayar’ın ‘Yılkı Atı’, Reşat Nuri Güntekin’in ‘Acımak’, Tarık Buğra’nın ‘Küçük Ağa’ ve Mustafa Kutlu’nun ‘Uzun Hikaye’ isimli kitabından sorular soruldu.

 

 

ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLECEKLER

 

Önümüzdeki günlerde sınavın sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Yarışmada her iki kategoride de ilk 3’e girenlere tam altın, 4, 5 ve 6’ncı olanlara yarım altın ve 7, 8 ve 9’uncu olanlara da çeyrek altın verilecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU