"Sen istediğin kadar türkü söyle, 28 Şubat devam ediyor"

Çerkezköy'de düzenlenen "Milli Görüş İkinci 40 Yıl" konulu konferansta konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan, "28 Şubat darbesi Necmettin Erbakan'ın eşi

GÜNDEM 23.04.2018 15:37:00 0
"Sen istediğin kadar türkü söyle, 28 Şubat devam ediyor"

Erbakan Vakfı Çerkezköy Temsilciliği tarafından Pazar günü saat 20:30’da Halk Eğitimi Merkezi’nde Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan’ın da katılımıyla “Milli Görüş İkinci 40 Yıl” Konferansı düzenlendi.

 

 

“BU TOHUMLARI FİDANA ÇEVİRME ZAMANIDIR”

 

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmalarını Erbakan Vakfı Tekirdağ İl Temsilcisi Mahmut Bellitürk ve Çerkezköy Temsilcisi Metin Yaşar yaptı. Vakfın Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu da “Çerkezköy’de Metin Yaşar’ın çabalarıyla oluşturduğumuz Çerkezköy temsilciliğimizi açtık. Çerkezköy’den başlayan bu çalışma tüm Trakya’ya yayılacak. Trakya’da milli görüşün bayrağı dalgalanacak. Bir yapının ikinci 40 yılı varsa birinci 40 yılı da vardır. Necmettin Erbakan hocamız birinci 40 yılda hem Anadolu topraklarına hem de İslam coğrafyasının topraklarına önemli tohumlar serpti. İkinci 40 yılda bu tohumları yeşertme, bu tohumları fidana çevirme zamanıdır. Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın liderliğinde ikinci 40 yılda bu gayretin içinde olacağız” dedi.

 

“YENİ DÜNYA DÜZENİ BİZİM DÜZENİMİZ OLACAK”

 

Emanetoğlu “Bu çalışmalarla Kudüs doğusuyla batısıyla bizim olacak. Mescid-i Aksa altıyla üstüyle bizim olacak. Ayasofya mimberiyle, mihrabıyla, minaresiyle bizim olacak. Türkiye yeniden büyük Türkiye olacak. D8, D60 İslam Birliği olarak bizim olacak. İslam Birliği öncülüğünde kurulacak hak ve adaletin olduğu yenidünya düzeni bizim düzenimiz olacak. İkinci 40 yıl dediğimiz şey önemlidir, ikinci 40 yılda yapılacaklar zordur. İkinci 40 yıl yürüyüşü de tıpkı merhum liderimiz Necmettin Erbakan hocamızın ve yol arkadaşlarının yürüdüğü yol gibi sıkıntılarla doludur” dedi.  5 bin 600 yıllık mikrop olan dünya siyonizminin bütün dünyayı bir ur gibi sardığını ifade eden Emanetoğlu “Böyle bir gücün karşısında yürümek, mücadele etmek kolay değildir, sabır ve sebat gerektirir. Fatih Erbakan, merhum Erbakan Hocamızdan aldığı milli bayrak sancağını dalgalandırıyor. Bizim üzerimize düşen vazife onun bu yürüyüşünde kendisiyle beraber olmaktır. Trakya’da milli görüş bayrağı dalgalanacak ve milli görüş ikinci 40 yılda Trakya’da en güzel şekilde temsil edilecek” diye konuştu.

 

‘MÜCAHİT ERBAKAN’ SLOGANI İLE SAHNEYE ÇIKTI

 

Necmettin Erbakan’ın yaptıklarının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Erbakan Vakfı Genel Başkanı Muhammet Ali Fatih Erbakan konuşma yaptı. Salonda ‘Mücahit Erbakan’ sloganları ile karşılanan Fatih Erbakan sahneye de yine aynı sloganla çıktı. Trakya’da bir adım atmanın Anadolu’da 10 adım atmaya bedel olduğunu kaydeden Erbakan “Son 20 yılda üzerinizden kaç tane silindir geçmesine rağmen, kaç tane badire atlatmanıza rağmen, kaç tane büyük deprem yaşamanıza rağmen halen dimdik ayakta duruyorsunuz. Üzerimizden 28 Şubat silindiri geçti, sizler yıkılmadınız, yılmadınız ve dağılmadınız. Arkasından partimiz kapatıldı, sizler dimdik durmaya devam ettiniz, vazgeçmediniz. Ardından liderimiz yasaklandı yine de yılmadınız. Arkasından partimiz bölündü yine de vazgeçmediniz. Arkasından liderimiz vefat etti yine de pes etmediniz, bu hak davadan vazgeçmediniz. Liderimizin vefatından sonra 40 sene boyunca içinde bulunup cihat ettiğiniz kendi evinizden, kendi yerinizden 40 türlü hile ve haksızlıkla uzaklaştırıldınız, dışarı atıldınız yine de bu davadan taviz vermediniz. Bütün bu felaketler başka bir camianın başına gelmiş olsa çoktan bitip tükenmiş olurlardı. Ama sizler bütün bu imtihanlardan alnınızın akıyla geçtiniz. Bir gün milli görüş tarihi yazıldığında sizlerin adı milli görüş tarihinde altın harflerle yazılacaktır. Sizlerin adı tarihte sadıklar, ikinci 40 yılın kahramanları olarak yazılacaktır” dedi.

 

“SADECE ONU YAD ETMEK İÇİN KURULMADIK”

 

Vakıf olarak sadece Necmettin Erbakan’ı hayırla yad etmek için, 40 yılda yaptıklarını anlatmak için kurulmadıklarını kaydeden Fatih Erbakan “Elbette ki bunları her zaman hatırlayacağız ama Erbakan Vakfı olarak bize düşen asıl görev bugün içinde bulunduğumuz ortamı, bugün yaşadığımız gelişmeleri Erbakan hocamızın bakış açısıyla yorumlamaktır” dedi. 28 Şubat ile ilgili de konuşan Erbakan “Dış güçlerin 28 Şubat tiyatrosunun Türkiye’deki oyuncularına, uygulanmayacak olsa bile müebbet hapis cezaları verildi. Elbette ki hukuka, kanuna, anayasaya karşı eylemde bulunan herkes karşılığını görmeli. Ancak tüm bunlara rağmen atılan bu adım yetersizdir. 28 Şubat sürecinin bizden ve İslam aleminden çalıp götürdüklerini bize geri vermiyor” dedi.

 

“ERBAKAN’IN HÜKÜMETTEN İNDİRİLMESİ GEREKİYORDU”

 

28 Şubat darbesinin Necmettin Erbakan’ın eşi ve kızı başörtülü olduğu için yapılmadığını söyleyen Erbakan “Bu darbe başörtüsünden, Kur’an kurslarından, imam hatiplerden dolayı yapılmadı. Erbakan dünya siyonizminin ekonomik sömürge çarkına çomak soktuğu için, Büyük İsrail planına çomak soktuğu için yapıldı. Erbakan hocamız bu 2 kırmızı çizgiye çomak soktu. Denk bütçe yaptı ve haracı kesti. Irak ve İran’a yapılan ambargoları deldi. D8 projesini hayata geçirdi. Erbakan Hocamız tarafından Siyonizmin kırmızı çizgileri çiğnendi. Boeing firması ile anlaşma getirildi. Erbakan hocamız ‘Bu çok para. Biz bu parayla kendi uçak firmamızı kurarız. Bu anlaşma beklesin’ dedi. Türkiye’nin, Amerika’nın Irak işgaline destek vermesi gerekiyordu. Erbakan’ın başbakan olduğu bir Türkiye buna destek vermezdi. Bütün bu sebeplerden dolayı Erbakan’ın hükümetten indirilmesi gerekiyordu” dedi.

 

“28 ŞUBAT DEVAM EDİYOR”

 

Türkiye’nin son 15 yılında yaşananlarla ilgili de konuşan Erbakan “Cumhuriyet tarihinde yapılan en fazla borç son 15 yılda yapıldı. Özel sektörün borcu 20 misli arttı. Vatandaşın borcu 70 misli arttı. Türkiye dış güçlere haraç ödemeye devam ediyor. Kamu, 436 milyar dolar borç faizi ödedi. Bu Siyonizm’e haraç ödemek demek. Sen istediğin kadar türkü söyle, 28 Şubat devam ediyor. Bunlara uygulanmayacak olsa da müebbet hapis cezası verilmesi, hırsızı yakalamak ama çaldıkları geri getirememekten ileri gitmiyor” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Konferansa Genel Başkan Muhammet Ali Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Murat Yürük, Saadet Partisi Erzurum İl Başkan Yardımcısı Kudrettin Özel, Genel Merkez Bölge Sorumluları Adil Fırat ve Ali Yönel, Trakya Bölge Sorumlusu Hüseyin Küçükkeskin, Edirne İl Başkanı Ali Yalçındağ, Kırklareli İl Başkanı Kemal Şar, Tekirdağ İl Başkanı Mahmut Bellitürk ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Gülveren altunoğlu