Çerkezköy TSO'da gergin toplantı

1 Nisan'da yapılan seçimin ardından oluşturulan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni meclisi dün Nisan Ayı Toplantısını yaptı. Saat 16.00'da meclis toplantı salonunda Hacı Mehmet

GÜNDEM 20.04.2018 21:24:00 0
Çerkezköy TSO

Mazeretleri nedeniyle meclis üyeleri Süleyman Ak, Sami İkizler, Ayhan Arslan, Gürkan Kesim, Halil İbrahim Kart, Kadir Uz, Tahir Eke, Saim Buyruk ve Samet Toz’un katılmadığı toplantıda saygı duruşunun ardından meclis toplantı günü ve saati belirlendi. Meclis toplantılarının her ayın üçüncü Salı günü saat 16.30’da yapılması karara bağlanırken, Rahmi Yılmaz ve Kenan Sağlam başkanlık divanı tarafından her ay belirlenecek tarihin bildirilmesi şerhini koydu.

 

 

 

ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLECEK

 

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde meclis toplantı çağrıları ile gündem maddeleri ile eklerin meclis üyelerine elektronik ortamda gönderilmesi konusu görüşülürken, Rahmi Yılmaz ve Kenan Sağlam gündem çağrısı ve eklerinin posta vasıtasıyla gönderilmesini istedi. Görüşmenin ardından meclis toplantı çağrıları ile gündem maddeleri ile eklerin elektronik ortamda gönderilmesi oyçokluğu ile kabul edildi.

 

 

 

İNCELEME KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından meclis toplantıları ile ihtisas komisyonları toplantılarında huzur hakkı alınmaması konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının 5’inci gündem maddesinde hesapları inceleme komisyonu üyeleri seçildi. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva meclise hesap inceleme komisyonu için Furkan Yavuzarslan, Mikail Çelik, Murat Narçın’ı önerirken, Kozuva’nın önerisi oybirliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de akreditasyon izleme komitesi üyeliğine Tahir Eke oy birliği ile seçildi.

 

 

 

“GÖRÜŞÜLMESİ KANUNİ DEĞİL”

 

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından kurulacak komisyonların belirlenmesi ve üyelerinin seçilmesi konusu görüşüldü. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva Proje Geliştirme Komisyonu, Ticari Geliştirme Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Fuar ve Etkinlikler Komisyonu, Gayrimenkul Rayiç Belirleme Komisyonu, Satın Alma Komisyonu’nun kurulmasını önerirken, Rahmi Yılmaz, gündemde yer almadığı için bunun konuşulması ve görüşülmesinin kanuni olmadığını belirterek “Önerge verilmesi gerekiyordu. Gündeme eklenmesi ve toplantıda görüşülmesi yasal değildir” dedi. Rahmi Yılmaz’ın sözleri üzerine Başkan Süleyman Kozuva “Rahmi Yılmaz’ı mutlu edebilmek için teker teker oylamaya sunalım” derken, Kozuva’nın sözlerine sinirlenen Yılmaz da “Mutlu olmak için bu meclise gelmedim. Bundan sonra konuşmalarınıza dikkat edin. Sadece kanun ve kuralları uygulayın” çıkışında bulundu.

 

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

 

Proje Geliştirme Komisyonu’na Metin Taşdelen, Ayhan Arslan, Halil İbrahim Kurt, Mehmet Danyeli, Ogün Asıl, Ticari Geliştirme Komisyonu’na Mikail Çelik, Süleyman Ak, Mesut Görgün, Samet Toz, Aktaş Güler, Eğitim Komisyonu’na Bülent Bilecen, Sami İkizler, Saim Buyruk, Mustafa Seçkin, Kenan Sağlam, Fuar ve Etkinlik Komisyonu’na Furkan Yavuzarslan, Hacı Mehmet Erdoğan, Ayhan Arslan, Rasim Bilgen, Gürkan Kesim, Gayrimenkul ve Rayiç Belirleme Komisyonu’na Kadir Uz, Nuran Yeşil ve Reşat Ünlü seçildi. Eğitim komisyonu oy birliği ile kabul edilirken, diğer komisyon ise Kenan Sağlam ve Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündeminde hakem, bilirkişi ve eksper listelerinin onaylanması konusu görüşülerek oyçokluğu ile kabul edilirken, Rahmi Yılmaz ve Kenan Sağlam bilirkişi ve hakem listelerine red oyu verdi. Toplantıda daha sonra defter tasdiklerinin ticaret sicil müdürlüklerine devri nedeniyle hizmet tarifesinde ilgili konular için tarifenin yeniden belirlenmesi konusu karara bağlandı. Yapılan görüşmelerin ardından meclis tüzel kişi kuruluş aşamasındaki tasdik işlemleri için 300 TL, Gerçek kişi tescil talepnamesi için 80 TL, tüzel kişi imza beyanı için 80 TL alınmasını oy çokluğu ile kabul ederken, gündem maddesine red oyu veren Rahmi Yılmaz, Kenan Sağlam ve Aktaş Güler bürüt asgari ücretin yüzde 15’lik oranının üst limitinde olması önerisini şerh koydurdu.

 

 

 

RED OYU VERDİLER

 

 

Yoğun gündemle yapılan toplantının bir sonraki gündem maddesinde araçların değiştirilmesi konusu görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede odanın iki aracının eskidiği, değiştirmek için yönetim kurulu başkanına yetki verilmesi gerektiği ifade edilirken, Rahmi Yılmaz “Yönetim bütçeyi söyler ona göre iki araç alacağız ve bize yetki verin der. Çalışma yapmadan ücretlerini söylemiyorlar. Fiyatını bilmediğimiz araçların alınmasına da evet diyemeyiz. Biz odanın araçlarının değiştirilmesini istiyoruz fakat rakam belli olmadığı için red kullanacağız” dedi. İlgili gündem maddesi oy çokluğu ile karara bağlandı.

 

 

 

“OFİS GİBİ KULLANDI”

 

 

Toplantı Şubat ayı gelir, gider, bütçe izleme raporu ve mizanının görüşülmesi ile devam etti. Şubat ayı gelirinin 353 bin 961.54 TL, giderin 301 bin 69,37 TL, kasa mevcudunun 729,42 TL, banka mevcudunun 1 milyon 471 bin 994,01 TL olduğu belirtildi. Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan Rahmi Yılmaz, seçim sürecinde sarı listenin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ofis gibi kullandığını belirterek “Seçimden bir gün önce Şubat ve Mart ayındaki gelirle üyelere mesajlar attınız. Bizlerin paralarını harcadınız. Üyelere odanın cebinden çıkacak ücretlerle seçim mesajları gönderdiniz” dedi.  Bu mesajların 153’e kayıt olunup Süleyman Kozuva’nın kendi cebinden ücret ödeyerek gönderdiği mesajlar olduğunu belirten Süleyman Kozuva, bununla ilgili belgeleri de gösterdi.

 

 

 

“8 OY ALSAYDIK 12-0 YAPACAKTIK”

 

 

Kozuva “153’ün ne olduğunu bilmiyorsun. 153 şirketin kodudur. Kendi grubundan çıkamamış, beşinci gruptan kardeşinin yerine gelmişsin bilip bilmeden benim hakkımda konuşamazsın. Bu konuda beni eleştireceğini bildiğim için belgeli bir şekilde sana cevap veriyorum. Sağda solda 26 tane oy alsaydık da mecliste çoğunluğu sağlardık demişsiniz. Biz sizin kazandığınız iki grupta 8 oy alsaydık seçimi 12-0 alacaktık” dedi. Ortamın gerilmesi üzerine Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan araya girerek gündem maddesini oylamaya sundu. İlgili gündem maddesi Kenan Sağlam ve Rahmi Yılmaz’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile karara bağlandı.

 

 

 

“PLAY-OFF KARŞILAŞMASI OYNAYACAK”

 

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Mart ayı gelir, gider, bütçe izleme raporu ve mizanı görüşüldü. Mart ayı geliri 379 bin 279,94 TL, giderin 247 bin 770.33 TL, banka mevcudunun bir milyon 662 bin 741 TL olduğu ifade edilirken ilgili gündem maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan ÇTSO yönetim kurulu üyesi Mehmet Çetin, hafta sonunda Kapaklıspor’un Bölgesel Amatör Lig play-off karşılaşmasında Çorluspor 1947 ile karşı karşıya geleceğini ifade ederek yönetim kurulu ve meclis üyelerini maça davet etti.

 

 

 

“İLAHİ ADALET TECELLİ EDECEK”

 

 

Rahmi Yılmaz ve Süleyman Kozuva arasındaki gerginlik toplantının dilek ve temenniler bölümünde de devam etti. Kozuva’nın “Sen 8 tane oyu alamasaydın istifa edecektin. Şimdi meclise kardeşinin yerine geldin” sözleri üzerine Yılmaz “Ben kardeşimin yerine gelmedim. Herkes bunu biliyor. Seçimleri de nasıl kazandığını da bütün kamuoyu biliyor” dedi. Rahmi Yılmaz’ın bu sözleri üzerine meclis üyesi Murat Narçın da “Bizleri mecliste hırsızlıkla suçluyorsunuz. Hiçbirimiz burada hırsız değiliz. Bizler de kimseyi suçlamıyoruz. Gerçekten güzel bir seçim oldu” dedi. Yılmaz’ın Narçın’a “Sen benim muhatabım değilsin” demesi üzerine gerginlik yeniden başladı. Yılmaz’a cevap veren Kozuva “Burada herkes senin muhatabın. Burada kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Senin yaran çok fazla” derken, Yılmaz da “Oda üyelerinin menfaatine olan her şeyi meclis toplantılarında açıklayacağım. İlahi adalet tecelli edecek” dedi.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU