Canım da, kanım da feda olsun!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçtiğimiz hafta pkk'lılarla girilen çatışma sonucu başından yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Uzman Çavuş Nurullah Cici, tedavisinin ardından

GÜNDEM 20.04.2018 20:14:00 0
Canım da, kanım da feda olsun!

Doğubayazıt ilçesinde, bir bölümü İran sınırında olan Küçük Ağrı Dağı'na sızmaya çalışan bir grup Pkk'lı teröristle çıkan ve 2 askerimizin şehit düştüğü çatışmada 4 silah arkadaşı ile birlikte yaralanarak gazi olan Uzman Çavuş Nurullah Cici, hastanedeki tedavisinin ardından baba ocağı Çerkezköy’e geldi.

 

 

“PEYGAMBERİMİZE KOMŞU GİTTİLER”

 

Boynunda ay yıldızlı bayrağı ve omzunda gazilik unvanı ile Çerkezköy’e gelen Nurullah Cici, gişelerde İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki meslektaşları, ailesi ve yakınları tarafından karşılandı. Kendisini karşılamaya gelen ailesine ve asker arkadaşlarına sarılan gazi Nurullah Cici “Benim yaralandığım çatışmada 2 askerimiz şehit düştü. Gururla söylüyorum. 2 şehidimiz var. Ama Peygamberimize komşu gittiler. Keşke ben de gitseydim. Yıkılmadık dimdik ayaktayız. Türk askeri yıkılmaz. Türk milleti yıkılmaz. Vatanıma, milletime, askerlerimize, Mehmetçiğimize, devletimize, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

DEDEDEN MUTLULUK GÖZYAŞLARI

 

Ardahan’da vatani görevini tamamladıktan sonra askeriyede kalan ve 2 yıldır da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bünyesinde uzman çavuş olarak görev yapan Nurullah Cici, gişelerden konvoy eşliğinde baba evine gelirken, İlçe jandarma Komutanlığı ekipleri de konvoya eskortluk etti. Dış görevle gittiği Doğubayazıt’tan Gazilik unvanıyla dönen Nurullah Cici’yi 86 yaşındaki dedesi Hasan Cici de gözyaşlarıyla karşılarken, dakikalarca gözyaşı döktü.

 

 

“ÇOK GURURLANDIRDINIZ”

 

3 çocuklu Sati-Sıtkı Cici çiftinin tek erkek çocuğu olan, ailesi ve yüzlerce Çerkezköylü tarafından gururla karşılanan Nurullah Cici’nin gelişi dolayısıyla kurban kesilerek dualar edildi. Kendisini karşılayanlara teşekkür eden Cici “Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Geldiğiniz için herkese çok teşekkür ediyorum. Çok gururlandırdınız” dedi. Çerkezköylülerden helallik isteyen Cici “Benden yana hakkım hem size hem bu vatana gani gani helal olsun. Bu vatan için canım da kanım da feda olsun” dedi.

 

 

“OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

 

Gazi Nurullah Cici’nin annesi Sati Cici, oğluyla gurur duyduğunu belirtirken, baba Sıtkı Cici de “Vatan sağ olsun. Oğlumla gurur duyuyorum. Gerekirse ben de bu vatan için askere giderim” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ