Akay: Bağlık'ın iki yakası bir araya gelecek

Bağlık Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "Seçim döneminde verdiğimiz  'Bağlık Köprüsü'nü yıkıp, yeniden yapacağız' sözünü

GÜNDEM 19.04.2018 14:12:00 0
Akay: Bağlık

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay üçüncü mahalle toplantısını Bağlık’ta düzenledi. Bağlık Mahallesi sakinleri ile Köprübaşı Kahvesi’nde bir araya gelen Başkan Vahap Akay, 4 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı. 

 

 

“KANALİZASYONLAR ARITMA TESİSİNE GİDECEK”

 

Ani su baskınları konusunda konuşan Akay “30, 35 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar, Kahraman Sokak, Cefa Sokak sular altında kalıyordu. Buralara 7 milyon TL’lik yatırımla 40, 60, 70 kilogramları gördük Çerkezköy artık ani su baskınlarda kötü rüya görmez oldu” dedi. 14 Temmuz 2016’da Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonu ve Kızılpınar altyapısı için 27 milyon TL’lik bir çalışma başlatıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, bu hat ile Çerkezköy’ün atık sularının artık derelere akmayacağını, DSİ tarafından 30 milyon TL gibi bir bedel ile yapılan fakat parasının TESKİ tarafından ödendiği Atıksu Arıtma Tesisi’ne gideceğini ve arıtılacağını söyledi.

 

 

“75 MİLYONU TOPRAĞIN ALTINA GÖMDÜK”

 

1 sene içinde Ambardere’nin altyapısının da biteceğini kaydeden Akay “Altyapı çalışmalarının toplam yatırım bedeli 75 milyon lira. Bu para toprağın altına gömüldü” dedi. 2019’da içme suyu şebekesinin değişeceğini kaydeden Akay, sporla ilgili yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi verdi. 4 yılda buldukları tüm yeşil alanları spor alanları ile bütünleştirdiklerini ifade eden Akay “Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşı düşüyor. Çocukların gideceği en önemli kapılar spor alanlarıdır. Bu alanları artırarak gençleri ve çocukları spora teşvik ediyoruz” dedi.

 

 

“118 PARK VE YEŞİL ALANA MÜDAHALE ETTİK”

 

Kartaltepe Piknik Alanı ve parklarla ilgili de konuşan Akay “4 yılda 118 park ve yeşil alana müdahale ettik” dedi. Çerkezköy’ün 81 ilden gelen vatandaşların buluşma noktası olduğunu ifade eden Akay “Birbirimizle buluşmalı, paylaşmalıyız” dedi. Kumlugeçit’te 14 bin 200 metrekarelik alanda park oluşturduklarını ifade eden Akay, vatandaşların o alandaki buluşmasını gördükçe mutluluk ve gururunun arttığını söyledi.

 

 

“KARDEŞLİK DUYGULARINI ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Mahalle Evleri projesi ile ilgili bilgi veren ve kadınların eğitimini önemsediklerini kaydeden Akay “Doğumdan ölüme vatandaşın yanında olan bir belediyecilik anlayışı ile hizmet ediyoruz” dedi. Akay toplantıda sünnet şenliği, ikram çeşmesi, taziye çadırı, Ramazan iftarları, Çanakkale gezileri, İstanbul ve Edirne’ye yapılan Ramazan gezileri, sıcak yemek projesi ile ilgili de bilgiler veren Akay, Çerkezköylülük bilinciyle dayanışma ve kardeşlik duygularını artırmaya çalıştıklarını söyledi.

 

 

“ARSA ARAYIŞIMIZ DEVAM EDİYOR”

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın öncülüğünde 1 yıldır Çerkezköy’de eğitim seferberliğinin başlatıldığını söyleyen Akay “Eğitim alanları sorunlu alanlar olarak bırakılmıştı. Yatırımların gerçekleşmesi için eğitim alanlarını düzeltmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bağlık Mahallesi’nde de yeni bir ilkokul arsası arayışımız devam ediyor” dedi. Kavakdere’nin ilk etabının 6 milyonluk yatırımla ıslah edildiğini, ikinci etabın da ıslah olacağını söyleyen Akay, Hükümet Caddesi’nde yapılan çalışmalar, Çerkezköy-Kızılpınar yolunun aydınlatılması, Kültür Merkezi Projesi ve Örnek Sokak Projesi ile ilgili de bilgi verdi. Tek Yön ile ilgili de konuşan Akay “Adı Altıyol Kavşağı olan 11 yolun birleştiği kavşakta düzenleme yaptık. Tek yön uygulamasıyla, yeniden düzenlemelerle Altıyol Kavşağı’ndaki yoğunluğu azalttık. Geleceğe dair aldığımız önemli ve radikal kararlardan biriydi. İçme suyu hattı çalışmalarının ardından yeni yapılacak düzenleme ve çözümlerle, meydan altı otopark projesiyle trafik iyice rahatlayacak” dedi. Kapalı Pazar Yeri’nin yüzde 85 seviyesine geldiğini kaydeden Akay “Uzat çatı bitti. Bugünden itibaren çatı kaplama çalışmaları başladı” dedi. Kent Park Projesi'nin önümüzdeki süreçte büyükşehir belediyesi tarafından ihalesinin yapılacağını söyleyen Akay “Kent Park Projesi ile Pınarça Deresi’nin etrafını yaşam alanı haline getireceğiz” diye konuştu.

 

 

“İKİ YAKASI BİR ARAYA GELECEK”

 

Pınarça Deresi’nin bir bölümünün Devlet Su İşleri tarafından ıslah edildiğini fakat yarım bırakıldığını söyleyen Akay “Pınarça Deresi ıslah edilmeli. Devlet Su İşleri bunu yapmazsa 2019’dan sonra biz bunu yapacağız” dedi. Şu anda Bağlık Mahallesi’nde bulunan köprünün özellikle kış aylarında kullanılamaz duruma geldiğini, alt geçidin ise dere yatağında kalmak üzere olduğunu kaydeden Akay “Seçim döneminde verdiğimiz  ‘Bağlık Köprüsü'nü yıkıp, yeniden yapacağız’ sözünü yerine getirmek için girişimde bulunduk. Karayolları onay vermedi. Bunun üzerine Viyadük Projesi’ni geliştirdik. Bağlık Muhtarlığı yanından giden yoldan yükselen viyadük, Çamlık üzerinden çevre yolunu ve Pınarça Deresi’ni ayaklar ile geçerek Tevfik Fikret Caddesi’ne ulaşacak. Büyükşehir Belediyesinin yapacağı Viyadük Projesi’nin her şeyi hazır. Sadece karayollarından iki ayak için onay bekliyoruz. 1 yıldır uğraşıyoruz, prosedürü aşamıyoruz. Onay geldiği anda hemen ihaleye çıkılacak ve Bağlık Mahallesi’nin iki yakası bir araya gelecek. 3-4 ay içinde ne pahasına olursa olsun bunun temelini atacağız. Bütçe hazır, proje hazır. Karayollarının prosedür diye yazdığı durumları bekliyoruz” dedi.

 

 

“BU MESELE SİYASİ BİR MESELE DEĞİL”

 

Çerkezköy-Pınarça sınırlarında yapılması planlanan termik santralle ilgili de konuşan Akay “Bağlık Mahallesi’ne 1 kilometre mesafede 700 futbol sahası büyüklüğünde termik santral yapılmak isteniyor. Bu mesele siyasi bir mesele değil. Bu melese geleceğimize sahip çıkma meseledir. Termik santrale karşı tek yürek olarak birliktelik sağlamalıyız. Termik santralin yapılmaması için bıkmadan uzanmadan anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU