"AKP yönetimleri projeleri engellemeye çalışıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Tekirdağ'da sosyal demokrat anlayışla, halk eksenli gerçekleştirilen projelerin AK Parti yönetimleri tarafından engellenmey

GÜNDEM 18.04.2018 13:45:00 0

Tekirdağ’da hem ilçe belediyeleri hem de Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla gece gündüz demeden çalıştığını ve yatırım seferberliğini sürdürdüğünü kaydeden Öztrak “Bu durumun iktidar partisinde çok ciddi bir hazımsızlığa neden olduğu anlaşılıyor. Bunun sonucunda, Adalet ve Kalkınma Partisi temsilcilerinin, iktidarda olmanın sağladığı imkanlarla belediyelerimizin hizmetlerinin önüne yasal veya bürokratik engeller çıkarması dikkat çekici. İktidar partisi temsilcilerinin bu yaklaşımları, Tekirdağ’a daha fazla hizmet verilmesini sağlayacak siyasi rekabetin yerini, halka verilecek hizmetleri engelleme, olmazsa geciktirme çabalarının almasına yol açmaktadır. Bunun en güncel örneklerinden biri Büyükşehir Belediyesi’nin Süleymanpaşa Sahil Projesi’nin 3. Etabıyla ilgili talebinin, ilgili yasanın açık hükmüne rağmen sümen altı edilmesidir” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞ’A NEFES ALACAK BİR ALAN DAHA SAĞLANDI”

 

Süleymanpaşa-Sahil Projesi kapsamında, ilk iki etabın uygulama çalışmalarının tamamlandığını, toplam maliyeti yaklaşık 4,5 milyon TL’yi bulan ilk iki etap kapsamında yapılan çimlendirme çalışmalarla Tekirdağ’a nefes alacak bir alan daha sağlandığını ifade eden Öztrak “Bu projenin devamı olan 3. Etap proje çalışmalarının yürütülebilmesi için 2014 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne başvuruldu, belirlenen dolgu alanlarının Tekirdağ Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz devri istendi. Başvuruda, sahilde belirlenen dolgu alanın 5393 Sayılı Belediye Kanunu gereğince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufuna bırakılması istendi. Söz konusu kanunun “Belediye Tasarrufundaki Yerler” başlıklı 79’uncu maddesinin ikinci fıkrasında “Belediye tarafından deniz, akarsu ve gölden doldurma suretiyle kazanılan alanların, Kıyı Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmak şartıyla Maliye Bakanlığı tarafından belediyelerin, büyükşehirlerde büyükşehir belediyelerinin tasarrufuna bırakılacağı” açıkça belirtiliyor. Talep üzerine sahilin doldurulma işleminin belediye tarafından yapıldığına dair belgeler de fotoğraflı olarak sunuldu, dosya olumlu raporla Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ise izin talebini 8 Nisan 2015 tarihinde 8456 sayılı yazıyla Başbakanlık Ekonomik, Sosyal, Kültürel İşler Başkanlığı’na gönderdi” dedi.

 

 

“İKTİDAR KADROLARINI TELAŞLANDIRDI”

 

Diğer taraftan, Sayıştay’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan denetim sonucunda hazırladığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2016 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu’nun 11’inci maddesinde “Sahil dolgu alanda Büyükşehir Belediyesi’nin park, bahçe ve peyzaj projelerini gerçekleştirebilmesi ayrıca ilgili alanlarda kiralamaya konu olacak yerlerde hukuki itilafların olmaması için anılan alanların Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bedelsiz devir işlemlerinin tamamlanmasının uygun olacağı düşünülmektedir” ifadelerinin yer aldığını söyleyen Öztrak “Buna rağmen söz konusu talebin Başbakanlık’ta adeta sümen altı edilmesi, yapılması planlanan hizmetlerin aksatılması suretiyle, Tekirdağ halkının iktidar eliyle cezalandırılmak istendiği izlenimini veriyor. Dört yıldır bu yasal talebimize cevap verilmeyerek belediyemiz adeta oyalanıyor. AKP’nin dolgu alanları bir türlü belediyemize devretmeyişinin altında yatan gerçek sebep burada ilk iki etapta yapılan başarılı hizmetlerdir. Anlaşılan 3. etabın da vatandaşlarımız için doğru projelerle hizmete sokulmasının yaratacağını düşündükleri siyasi kayıp iktidar kadrolarını telaşlandırdı” dedi.

 

 

“TEKİRDAĞLILARIN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Öztrak “Tekirdağlı hemşerilerimiz AKP yönetimlerinden bu yanlış yaklaşımın hesabını defalarca sandıkta sordu. Bundan ders almayan iktidar partisi temsilcilerinin hala bu zihniyetlerinden arınamamış olmaları üzücü. Belediyelerimiz, bu zihniyete insan odaklı hizmet seferberliğine kararlılıkla devam ederek cevap veriyor. Tekirdağ, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla CHP’li yönetimler döneminde görmeye devam edecek. Engelci AKP zihniyetine karşın ruhunda özgürlük olan Tekirdağlı hemşerilerimizin haklarını ve menfaatlerini her platformda savunmaya ve belediyelerin yatırımlarının önüne çıkarılan engelleri teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ