"Siyasi İletişim ve Kampanyalar" dersi verdi

Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinin "Siyasal İletişim ve Kampanyalar" dersine giren Çerkezköy Belediye Başkanı V

GÜNDEM 17.04.2018 18:19:00 0

2014 Yerel Seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği siyasal çalışmalar hakkında Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerine bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuşmasına Çerkezköy Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı sürecinde yaptığı çalışmaları anlatarak başladı.

 

 

“İHTİYAÇ VE TALEPLERİ İYİ BİR ŞEKİLDE ANALİZ ETTİK”

 

Öncelikle Çerkezköy’ün sorunları, ihtiyaçları ve vatandaşların taleplerini iyi bir şekilde analiz ettiklerini dile getiren Akay “Akabinde tespit ettiğimiz eksiklikler ve sorunlar için çözüm yolları ürettik. Bu çözüm yollarını mensubu olduğumuz partimizin üyelerine anlattık. Partimizin üyelerinin oyları ile Çerkezköy Belediye Başkan Adayı gösterildim. Diğer siyasi partilerin Belediye Başkan Adayları gibi ben de bir seçim beyannamesi oluşturdum. Seçim beyannamemizi vatandaşlarımızla paylaştık. İletişimin tüm unsurlarını kullanarak kendimizi vatandaşlarımıza anlatmaya gayret ettik. Halk sandığa giderek Belediye Meclislerini ve Belediye Başkanlarını seçti. Biz de Çerkezköy Belediye Başkanı olduk”  dedi.

 

 

STRATEJİK PLAN İLE KAYDA ALINDI

 

Akay, seçim öncesi oluşturulan seçim beyannamesinin, göreve geldikten sonra kayda geçirildiğini ve ortaya Çerkezköy Belediyesi Stratejik Planı’nın çıktığını ifade ederek “Seçim öncesi vatandaşlarımıza verdiğimiz vaatler, bu stratejik plan ile kayda alındı. Bize düşen görev de stratejik planda yer alan vaatleri yerine getirmek oldu. Stratejik planda yer alan vaatlerin gerçekleştirilmesi yolunda yapılan tüm çalışmalar, her yılsonunda rapor haline getirildi. Her yıl oluşturduğumuz faaliyet raporumuzu Meclisimizin onayına ve vatandaşlarımızın bilgisine sunuyoruz” dedi.

 

 

“VATANDAŞA TEMAS ETMEZSENİZ AMACINIZA ULAŞAMAZSINIZ”

 

Yaptıkları tüm işleri vatandaşlarla paylaşma noktasında da iletişimin tüm unsurlarını kullandıklarını kaydeden Akay “Birkaç ay sonra tüm ülke genelinde seçim heyecanı başlayacak. Biz bu süreçte 2014 seçim beyannamemizde olduğu gibi kentimizin yeni ihtiyaç ve sorunlarını analiz edip, yeni bir seçim beyannamesi oluşturacağız. Türkiye’de siyaset insan odaklı. Bir Belediye Başkanı olarak üzerinize düşen tüm sorumlulukları yerine getirseniz de vatandaşa temas etmez, gözünün içine bakarak iletişim kurmazsanız amacınıza ulaşamazsınız” dedi. Dersin sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Akay, sonrasında da ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Can Burak Şişman ile Yüksek Okulu’nun ihtiyaçları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU