Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası sona erdi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi. A grubunda birinci İzmir Ödemiş olurken, B Grubu'nda birinci Balıkesir Biga

SPOR 15.04.2018 12:03:00 0
Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası sona erdi

Lüleburgaz Kaymakamlığı ve Lüleburgaz Belediyesi’nin desteği ile Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde (LYFA) düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye, Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası LYFA Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ödül töreniyle sona erdi.

 

 

140 ÖZEL SPORCU KATILDI

 

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri yaşıtlarıyla kaynaştırıp topluma kazandırmak amacıyla düzenlenen Özel Olimpiyatlar Türkiye Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası’na Bursa, Kayseri, Kırklareli, Manisa, İzmir, Balıkesir, Erzincan, Kastamonu, Kocaeli, Macaristan ve KKTC’den 16-25 yaş arasındaki 140 özel sporcu ve oluşturdukları takımlar mücadele etti.

 

 

“HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

 

Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

 

 

 ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Turnuvanın ardından düzenlenen ödül törenine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cihan Erdem, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç katıldı.

 

 

AMACINA ULAŞTI

 

Törende konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak “Özel sporcularımızı yaşıtlarıyla kaynaştırmak için düzenlenen turnuvada 3 gün boyunca onları şehrimizde ağırladık. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tekrarını da gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya da turnuvadan büyük keyif aldığını belirterek “Turnuva amacına ulaştı. Özel öğrencilerimizi çok seviyoruz. Turnuvaya katkı sağlayan herkese ve her kuruma teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

KUPA VE MADALYALARI VERİLDİ

 

Özel Sporcular daha sonra AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in elinden kupa ve madalyalarını aldı. Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Ulusal Turnuvası A grubunda birinci İzmir Ödemiş, ikinci Kocaeli Gebze, üçüncü Macaristan ve dördüncü Erzincan, B Grubu’nda birinci Balıkesir Bigadiç, ikinci Balıkesir Edremit, üçüncü Edirne ve dördüncü Kastamonu, C Grubu’nda birinci Lüleburgaz A Takımı, ikinci Manisa ve üçüncü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa, D Grubu’nda birinci İzmir Narlıdere, ikinci Kayseri ve üçüncü Lüleburgaz B Takımı oldu.

 

Haber / Özge MERİÇ