Büyükşehir meclisine veda etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı.  Geçtiğimiz ay meclis üyeliği

GÜNDEM 12.04.2018 18:06:00 0
Büyükşehir meclisine veda etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı.

 

 

“FARKINDALIK YARATIYORUM”

 

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda komisyon raporlarına ait dosyalar da meclise sunuldu. Toplantıda ayrıca meclis üyeliğinden istifa eden AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Çerkezköy Belediyesi Meclis üyesi Ömer Kılınç da bir konuşma yaptı. Geçtiğimiz ay meclis toplantısında termik santral ile ilgili tarafsız bir komisyon kurulması önerisinde bulunduğunu anımsatan Kılınç “Yine aynı düşüncedeyim. Termik santral meselesinde termik santralin tümüne karşı olmak yerine karşı olursak bir şey elde ederiz. Dayanağım da Silivri. Silivri’deki arkadaşlarımızın tepkisi üzerine nasıl Çerkezköy’e kaydırdılarsa, burada da şehirdeki yerleşim alanların dışına çıkaralım. Neden istifa ettim ona da cevap vereyim. Ben partimden istifa ederdim. Bağımsız meclis üyesi olarak devam ederdim. Ben bir farkındalık yaratıyorum.  Ne olur bunu anlayın. Arkandan yılan geliyor. Ben o yılanı yenemem. Ben sana diyorum ki dikkat arkadan bir gelen var. Fark ettim dediğin anda benim işim bitti. Ben böyle bir tehlike var, bunu size arz ediyorum diyorum. Ben farkındalık yaratmak istiyorum” dedi.

 

 

MECLİS ÜYELERİNE VEDA ETTİ

 

Mecliste çok güzel dostluklar kurduğunu, çok şey öğrendiğini belirten Kılınç “Burası bana çok şey kazandırdı. Yerel politikanın ne olduğunu öğrendim, yerel politikanın ne kadar önemli olduğunu öğrendim. Tekrar tekrar sizlerden özür diliyorum. Bu işi beceremedim. Allah’a ısmarladık” diyerek meclis üyelerine veda etti.

 

 

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi Encümen, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Ulaşım Komisyonu seçimleri yapıldı. Ömer Cebe, Mustafa Özdemir, Yüksel Baydarlı, Ensar Sivri, Varol Türel Encümen üyeleri olarak seçilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Cihan Gaygusuzoğlu, Halil İbrahim Erkan, Nedim Yılancı, Ömer Faruk Küçük, Oğuz Çakmak, Vahit Aslan, Nuh Nuhoğlu, O. Ekrem Yılmaz, Nevzat Bahar, Plan ve Bütçe Komisyonuna Gülferah Güral, Ahmet Sarıkurt, Doğan Özman, İsa Kunt, Sami İkizler, Fatih Ertem, Hüseyin Vasfi Güner, Halil İbrahim Yerlioğlu, Mustafa Çetin, Çevre ve Sağlık Komisyonuna Mustafa Karaçay, Ali Bakır, Fatih Ertem, Bülent Eres, Remzi Garip, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna Nazmi Duygu, Funda Serfice, Volkan Soğancılar, Yüksel Baydarlı, Hasan Ergün, Ulaşım Komisyonuna ise Erdoğan Demirci, İmdat Özgör, Bülent Eres, Vahit Aslan ve Akın Yılmaz seçildi.

 

 

YAŞAM EVİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve dernek üyeleri ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da meclis toplantısına katılarak Kapaklı’ya yapılacak olan Engelli Yaşam Evi için büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve meclis üyelerine çiçek vererek teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU