Kimyasal madde sızıntısı meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü Saray'da bir oto cam fabrikasında 38 işçinin zehirlendiği kimyasal madde sızıntısını meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 12.04.2018 18:03:00 0
Kimyasal madde sızıntısı meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Saray’da bulunan bir oto cam fabrikasında, kimyasal madde sızıntısı sonucu meydana gelen olayı meclis gündemine taşıdı.

 

 

 

İDDİALAR ARAŞTIRILDI MI?

 

 

Kazanın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Emre Köprülü “İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bunca yaşanan acı olaylara rağmen, hala ciddi hiçbir adım atılmadı” dedi. İş kazalarının önlenememiş olmasını yeterli yaptırımların olmamasına bağlayan Köprülü, “İş kazalarına ve işçi ölümlerine davetiye çıkarılmaya devam ediliyor” dedi. İşçilerin olay anında durumu yetkililere ilettiği, ancak gereken önlemin alınmadığı ve işçilerin 4 saat boyunca çalıştırılmaya devam ettirildiği iddialarının olduğunu kaydeden Köprülü “İddialar araştırılmış mıdır, sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatılmış mıdır?” sorusunu sordu.

 

 

 

BAKAN ÖZHASEKİ’YE SORDU

 

 

Köprülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Tekirdağ’ın Saray İlçesinde bir oto cam fabrikasında kullanılan kimyasal madde sebebiyle 40’a yakın işçimiz hastaneye kaldırılması sonrası olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmış mıdır? Fabrikada işçilerin kimyasal madde sızıntısından etkilendiklerini yetkililere bildirmelerine rağmen yetkililerin işçileri zorla çalıştırmaya devam ettirdiği iddiaları araştırılmış mıdır? Sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatılmış mıdır? Kimyasal ve tehlikeli maddelerin kullanıldığı bu tür iş yerlerinde gerekli denetim ve yaptırımlar nelerdir? İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği çerçevesinde bu tür kazaların önüne geçmek İşçinin sağlığını ve canını korumak adına ne gibi tedbirler ve önlemler alınmaktadır?” sorularını sordu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU